Ministarstvo za ljudska i manjinska prava: Antimuslimanska akcija u Beranama dogodila se dan nakon okupljana pristalica četničkog pokreta
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Osudili grafite

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava: Antimuslimanska akcija u Beranama dogodila se dan nakon okupljana pristalica četničkog pokreta

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudilo je zastrašivanje građana islamske vjeroispovijesti u Beranama i saopštilo da su crnogorske vlasti odlučne i sposobne da svima osiguraju bezbjedan i dostojanstven život.

"Slobodno i otvoreno društvo i napredak građanske Crne Gore su imperativ u svakom trenutku", poručuju iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

 

Antimuslimanska akcija u Beranama dogodila se kako kažu, dan nakon okupljanja pristalica četničkog pokreta.

"Dodatno su zabrinjavajući navodi da su mu prisustvovale i osobe koje obavljaju odgovorne dužnosti u lokalnoj samoupravi. Lokalne vlasti imaju dodatnu odgovornost da snažno zastupaju demokratske vrijednosti  i osiguraju društveno uključivanje i prihvatanje svih građana, bez ikakvih ustupaka prema nacionalizmu ili mržnji", saopšteno je.

Fašizam kako dodaju iz Ministarstva, nije samo istorijsko pamćenje već se, kroz populizam i radikalizaciju, prepoznaje kao sve prisutnija savremena prijetnja i često se prerušava u druge političke pokrete i ideje i prisutan je u javnom prostoru. 

"Imajući u vidu posebnost svoje institucionalne pozicije, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava će još snažnije doprinositi širenju antifašističkih vrijednosti na kojima počiva savremeni koncept poštovanja ljudskih prava i današnja Crna Gora", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.