Vlasniku Mercedesa eksplodirao krov u vožnji: Traži odštetu od 200 miliona dolara
Mercedes ML350

Vlasniku Mercedesa eksplodirao krov u vožnji: Traži odštetu od 200 miliona dolara

Zamislite samo da vam stakleni krov eksplodira iznad glave dok ste u vožnji, nimalo prijatno.

Upravo se to dogodilo vlasniku Mercedesovog modela ML350 iz 2015. godine, koji je potom tužio kompaniju i tražio 200 miliona dolara odštete plus troškove suđenja, prenosi B92.

On tvrdi da je Mercedes prodavao vozila čiji panoramski krovovi mogu da puknu, dok je tužilac utvrdio da je moguće da panorama krov pukne bez prethodnih naznaka.

U ovoj situaciji, krov je naglo pukao i zvuk je bio poput opaljenog metka dok je automobil bio u pokretu i to autoputu se kretao brzinom od oko 88 km/h, pa se staklo rasulo po zadnjem sjedištu.

U tužbi stoji kako je za pravilno funkcioniranje velikog panoramskog krova potrebno odgovarajuće inženjersko znanje, kao i ojačanja na optimalnim djelovima, a to proizvođač nije izveo na odgovarajući način.

Mercedes do sada nije imao odgovor na ovu temu, a nije ni upozorio vlasnike na ovu mogućnost, stoji u tužbi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.