Boričić: Nalog za puštanje Mitropolita sam dao u 13 sati i 52 minuta
Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Reagovao na optužbe da ga je namjerno držao šest sati

Boričić: Nalog za puštanje Mitropolita sam dao u 13 sati i 52 minuta

Osnovni državni tužilac Nikola Boričić saopštio je da je policiji juče u 13.52 naložio da puste na slobodu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

"Povodom neistinitih navoda da je dežurni državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, prilikom prikupljanja informacija od sveštenog lica Amfilohija Radovića u svojstvu građanina od strane policije, svešteno lice „držao maksimalno koliko zakon dozvoljava” odnosno šest sati, obavještavamo javnost da se dežurni državni tužilac, nakon što ga je policija, koja je postupala shodno svojim zakonskim ovlašćenjima, upoznala sa prikupljenim informacijama, odnosno sadržinom uzete izjave, istoga dana u 13.52, izjasnio da se svešteno lice koje je izjavu davalo u svojstvu građanina, pusti na slobodu", naveo je Boričić u reagovanju, prenosi portal Pobjeda.

Istakao je da je adresa za sva ostala pitanja o zadržavanju Amfilohija nakon tog perioda Uprava policije, CB Podgorica.

Protiv Amfilohija su juče podignute dvije prijave, krivična i prekršajna, zbog kršenja mjera NKT-a. On juče u podgoričkoj policiji davao izjavu, a iz Centra bezbjednosti pušten je nešto nakon 17 časova.

Branioci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, podnijeli su Tužilačkom savjetu pritužbu na postupanje osnovnog državnog tužioca iz Podgorice Nikole Boričića, zbog, kako su naveli, neprofesionalnog ponašanja prilikom saslušanja Amfilohija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.