Amfilohije posle šest sati izašao iz podgoričkog CBa, Šoć: Mitropolit stoički izdržao ovu fizičku torturu
Foto: MCP

Amfilohije posle šest sati izašao iz podgoričkog CBa, Šoć: Mitropolit stoički izdržao ovu fizičku torturu

Mitropolit Amfilohije izašao je iz zgrade podgoričke policije nakon šest sati zadržavanja radi informativnog razgovora, objavila je Mitropolija crnogorsko- primorska.

Advokat Božidar Milonjić je rekao da je ovo bilo previše dugo saslušanje, koje kako je kazao inače može da se obavi hitno i ekonomično, ali to nije bila namjera tužioca. On je ocijenio da je saslušanje moglo da se završi za sat vremena i da je postupanje tužioca bilo neprofesionalno i nekorektno.

”Mitropolit je bio do poslednjeg minuta u CB Podgorica, on je sve objasnio i pojasnio kako je tekla organizacija i molebana i litije”, kazao je

Prema riječima Milonjića, tužilac je svakih sat vremena postavljao po jedno pitanje, pa dopunsko pitanje, te opet vraćanje na pitanje, što je razvlačenje i kupovanje vremena do punih šest sati.

 Milonjić je ocijenio da je tužilac ovim pokazao svoju slabost, bez obzira što je podnio krivičnu prijavu protiv Mitropolita.

“Budite sigurni da ovdje nema dokaza, nema osnovane sumnje, nema osnova sumnje za ovo krivično djelo, i zato je bilo zadržavanje do šest sati”, rekao je advokat Milonjić. na pitanje novinarke na šta su se odnosila pitanja i ko je bio tužilac, Milonjić je odgovorio da je u pitanju tužilac Nikola Boričić iz Podgorice, a pitanja su se ticala organizacije litije, obezbjeđivanja, organizacije redara, trase kretanja.

Drugi branilac Amfilohija, advokat Dragan Šoć je kazao da je ovo "jedan od kontinuiranih poteza šikane sveštenstva pravoslavne Crkve u Crnoj Gori” naglasivši da vlast vrši permanentni pritisak i da se u tom pravcu ne libi da preduzima mjere koje su nedostojne.

Šoć je takođe podvukao da držanje šest sati Mitropolita Amfilohija, čovjeka od 83 godine, bez ikakvoga razloga, mnogo je više od samo neprofesionalnog ponašanja.

“Ovdje se radi ili o gluposti samog tužioca, ili o naređenju koje mu je dato da on to mora da završi”, rekao je Šoć.

“Javnost treba da zna i znaće da je ovdje u pitanju pokazivanje sile na jedan neprimjeren način”, istakao je i rekao da država i vlast ovim nisu dobili ništa, već samo izgubili na ugledu.

Naglasio je da će se ime tužioca Nikole Boričića naći sa ostalima koji su se ponašali neprofesionalno.

“Neka cijela crnogorska javnost zna ko je pristao da to radi”, kazao je. 

Šoć je rekao da su se policajci prema Mitropolitu ponašali korektno, sa poštovanjem.

"Oni su radili sve kako treba da rade, a da se ničim ne naruši dostojanstvo čovjeka koga su saslušavali”, istakao je.

“Mitropolit je stoički izdržao ovu fizičku torturu od šest sati”, rekao je Šoć i napomenuo da, iz ugla nekoga ko se bavio politikom, smatra da država ovo sebi nije smjela da dopusti.

“Ovo je sramota za vlast”, zaključio je advokat Dragan Šoć, prenosi sajt Mitropolije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.