Obama: Trampova reakcija na koronavirus je haotična katastrofa
Barak Obama

Obama: Trampova reakcija na koronavirus je haotična katastrofa

Bivši predsjednik SAD-a Barak Obama kritikovao je reakciju trenutnog predsjednika Donalda Trampa na pandemiju koronavirusa, nazvavši je "apsolutnom haotičnom katastrofom".

"Ova borba je teška čak i sa najboljim vladama. Stav koji je prisutan u našoj vladi - šta ja imam od toga i koga briga za ostale - je apsolutna haotična katastrofa", naveo je Obama.

On je postupanje Trampove administracije tokom pandemije ocijenio u privatnom razgovoru sa 3.000 članova svoje administracije, prenosi Yahoo News.

"Borimo se sa trendovima sebičnosti, plemenstva, podijeljenosti i pravljenja neprijatelja od drugih ljudi, to je postao snažan impuls u američkom životu. Vidimo to i na međunarodnom planu. To je djeo razloga zašto je odgovor na ovu globalnu krizu bio toliko anemičan i neorganizovan", rekao je bivši predsjednik SAD-a.

U SAD-u je od posledica koronavirusa preminulo više od 78.000 ljudi, a zaraženo je više od 1,3 miliona ljudi.

Obama je takođe rekao je odlukom Ministarstva pravde da odustane od krivičnog gonjenja Trampovog prvog savjetnika za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina "osnovno razumijevanje vladavine prava ugroženo".

Pozvao je svoje pristalice da u trci za predsjednika SAD 3. novembra podrže demokratskog kandidata Džoa Bajdena, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.