Od uvođenja izolacije većina Francuza se ugojila dva ipo kilograma
Ilustracija

Od uvođenja izolacije većina Francuza se ugojila dva ipo kilograma

Većina Francuza se od uvođenja izolacije 17. marta ugojila u prosjeku dva i po kilograma zbog izostanka fizičke aktivnosti i grickanja između obroka, pokazuje istraživanje Ifopa.

Po istraživanju, 56 odsto muškaraca i 58 odsto žena se ugojilo. Muškarci su u prosjeku dobili 2,7 kilograma, a žene 2,3 kilograma. Nezaposlene i niskokvalifikovane osobe su dobile više kilograma, a parovi s djecom više nego samci.

Uslijed izolacije zbog pandemije, 42 odsto ispitanika je navelo da je dolazilo do "napetosti ili žestoke rasprave" sa partnerom o podjeli poslova pri pripremanju obroka, a 41 odsto parova se svađao oko vrste hrane.

Uglavnom žene pripremaju većinu obroka parova, pa je tako 71 odsto Francuskinja reklo je da je pripremalo većinu obroka, dok je samo 21 odsto muškaraca koji žive u paru, učestvovalo više u pripremi obroka nego prije izolacije.

Oko 42 odsto ispitanika je reklo da je provodilo više vremena u pripremi obroka, a isti procenat je rekao da su češće pili aperitiv prije obroka.

Po izlasku iz izolacije, 56 odsto ispitanika planira da se hrani zdravije, a samo 18 odsto i da se podvrgne dijeti.

Istraživanje Ifopa je sprovedeno od 24. do 27. aprila među 3.045 osoba starijih od 18 godina, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.