Demokrate dostavile nove dokaze o kršenju mjera Vlade od strane građevinske firme
Foto: Demokratska Crna Gora

Posle slučaja autobus, postavlja se pitanje jesmo li svi pred zakonom jednaki

Demokrate dostavile nove dokaze o kršenju mjera Vlade od strane građevinske firme "Bemax", i da je krajnje vrijeme da nadležni reguju (FOTO)

Demokratska Crna Gora objavila je fotografije na kojima se vidi kako radnici građevinske firme "Bemax", rade punom parom za vrijeme pandemije koronavirusa, pritom ne poštujući mjere NKT-a. Oni su naveli da ovo nije prvi slučaj kršenja mjera Vlade, i da je posle slučaja autobus krajnje vrijeme da nadležni reaguju.

"Demokratska Crna Gora nastavlja sa objelodanjivanjem dokaza o kršenju mjera od strane privilogevanih građevinskih preduzeća. Ponovo je na djelu i gradilištu uhvaćen "Bemax" u prizoru koji pokazuje da se ni najmanje ne vodi računa o zaštiti života radnika, iako je, kao što znamo, prethodnih dana isticano kako su radnici "Bemaxa" podvrgnuti bog zna kakvim posebnim mjerama zaštite. Stekao se utisak da Svjetsku zdravstvenu organizaciju samo to što njeni čelnici nisu čuli za mjere zaštite "Bemaxa" sprječava da iste mjere preporuči vascijelom svijetu", navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni su naveli da se na fotografijama koje su napravili članovi te partije vidi da radnici firme "Bemax", nisu u mogućnosti da se normalno mimoiđu, a ne da poštuju mjere samoizolacije. Uz to naveli su da se na slikama vidi da radnici ne nose maske.

Iz Demokrata su objasnili da svi znaju da niko od nadležnih neće reagovati, jer nisu reagovali ni u prethodnom slučaju kršenja mjera od strane ove firme kada su se radnici prevozili u autobusima nagurani jedan do drugog. Oni su apelovali da nadležni objasne kako je moguće da na jednom kvadratnom metru tri radnika drže rastojanje od preporučena dva metra od strane SZO-a?

"A da ne bi bilo dileme da li se sve to dešava na "Bemax"-ovom gradilištu, dostavljamo i fotografiju table na kojoj u rubrici "izvođač radova" jasno piše "Bemax d.o.o. Podgorica"".

bemax2

Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate su poručile da poznavajući dvostruke aršine Vlade CG, da ni ovdje niko neće reagovat, ili će se pojaviti sa nekim novim metrom od 200-300 centimetara, objašnjavajući da se tako poštuju mjere krovne zdravstvene institucije.

"Osim što je krajnje neodgovorna eksploatacija radnika u vrijeme kompletnog trajanja korone u cilju sticanja profita, ta eksploatacija je i nemoralna i neljudska. Da li se iko od odgovornih u "Bemax"-u zapitao kako se osjeća radnik u autobusu unutar kojeg jedan metar kvadratni dijeli u prosjeku sa još najmanje dva radnika?", postavlja se pitanje u saopštenju Demokrata.

Oni su se izjasnili da energično odbacuju sva objašnjenja koja su se čula prethodnih dana od stane NKT-a, smatrajući ih u najmanju ruku uvredljivim i poniznim ne samo prema radnicima "Bemax"-a, nego prema svim građanima Crne Gore.

Demokratska Crna Gora je u zaključenju apelovala na sve koji se osjećaju nadležnim za ovakva postupanja da omoguće poštovanje mjera na gradilištima, prije svih - poštovanje socijalne distance i nošenje zaštitnih maski.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.