Da li treba da nosite grudnjak u izolaciji? Evo šta stručnjaci misle o tome
Ilustracija

Da li treba da nosite grudnjak u izolaciji? Evo šta stručnjaci misle o tome

Na društvenim mrežama kruže memeovi kako je grudnjak jedna od "najbeskorisnijih" stvari ovih dana u izolaciji.

Žene objavljuju svoje fotografije kako uživaju bez grudnjaka i broje dane koliko ga već nisu nosile. No, prema pisanju Daily Maila, stručnjaci imaju drugačije mišljenje o nenošenju grudnjaka i misle kako bi se on, tokom samoizolacije i rada od kuće, ipak trebao da nosi.

Naime, tvrde da nenošenje grudnjaka može dugoročno da utiče na grudi. Viktora Šelton, tehnolog za odjeću, tvrdi za Daily Mail da, ako grudi nemaju nikakvu "podršku", može da dođe do oštećenja Kuperovog ligamenta, odnosno vezivnog tkiva dojke. S njom se složio i ljekar dr. Rikardo Frati koji tvrdi da su grudnjaci važni u održavanju podrške grrudi jer one imaju tendenciju "padanja" zbog gravitacije i starenja.

S njima se složila i šefica prodaje luskuznog francuskog brenda donjeg veša Lusia Bracq, koja tvrdi da nenošenje grudnjaka može da utiče na držanje, kao i na sam oblik grudi, a to je naročito slučaj kod žena s velikim grudima.

Stručnjaci su svoje mišljenje iznijeli nakon što su žene na društvenim mrežama počele da objavljuju fotografije na kojima pokazuju kako uživaju bez grudnjaka tokom lockdowna.

"Dok smo kod kuće, naši poslovni outfiti su se promijenili, ali i dalje treba da nosite grudnjak jer grudi treba da imaju podršku - zbog njihove težine, može da dođe do promjene u načinu držanja ili bolova u leđima", tvrde stručnjaci.

 

Izvor: Nezavisne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.