Foto: Vlada CG

Marković-Green Home

"Unapređivati zakonodavstvo, pooštriti kaznene mjere i kaznenu politiku"

Sadržajan i konstruktivan razgovor o pitanjima zaštite životne sredine predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predstavnica Green Homa, na čelu sa izvršnom direktoricom Natašom Kovačević, rezultirao je konkretnim sugestijama i predlozima Vladi i administraciji u cilju unapređenja stanja u ovoj oblasti.

Kako su naveli iz Vlade, na sastanku, organizovanom u okviru inicijative Savez za Evropu, razgovarano je o kvalitetu voda, pitanjima devastacije rijeka, diversifikaciji energetskih izvora u kontekstu očuvanja vodotoka, zaštiti mora, tretiranju otpada kao i o klimatskim promjenama.

Sagovornici su se saglasili da je važno dalje unapređivati zakonodavstvo, pooštriti kaznene mjere i kaznenu politiku, kao i podizati svijest građana o značaju odgovornijeg ponašanja prema životnoj sredini.

Takođe, zajednički je konstatovana neophodnost jačanja institucionalnog potencijala u cilju kvalitetnijeg odgovora na izazove očuvanja zaštite životne sredine.

"Vlada Crne Gore će razmotriti sve dobijene sugestije na kojima će kroz dalju saradnju i komunikaciju raditi nadležni resori", navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Dragana Čenić, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u MORT-u i pregovarač za poglavlje 27 Ivana Vojinović kao i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.