Policijski pas pronašao izgubljeni vjenčani prsten
Foto: Twitter

Odinu bilo potrebno par sekundi

Policijski pas pronašao izgubljeni vjenčani prsten

Njemačkom ovčaru Odinu, šest godina starom policijskom psu, trebalo je nekoliko sekundi da pronađe u travi u Harbornu, u Birmingemu, vjenčani prsten kojeg je bijesan muškarac bacio pošto se posvađao sa suprugom.

Policajci u patrolnom vozilu stali su kada su uočili muškarca i njegovog prijatelja kako "temeljno pretražuju" ulicu u 2.00 sata poslije ponoći, prenosi Hina.

Karl Vudvol, policijski trener psa Odina objasnio je da je bilo "mračno kao u grobu" i da su njih "dvojica mogla tako pretraživati cijelu noć i da ne pronađu prsten".

"Jako zbunjeni" muškarac rekao je policajcima da žali zbog toga što je u jednom trenutku izgubio živce i bacio prsten, pa da sada uzalud pokušava da nađe.

Prsten je bio malen i Vudvol nije bio siguran hoće li biti dovoljno mirisa da ga Odin nanjuši.

"Ali on je dokazao da nisam bio u pravu i trebale su mu sekunde da ga nađe, te sam za manje od pet minuta ponovno bio u patroli", objasnio je Vudvol.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.