Festival u Italiji gdje muzičari sviraju na instrumentima napravljenim od leda (FOTO)

Publika na jednom italijanskom koncertu s instrumentima od leda mora da se obuče za arktičke uslove jer se koncert održava u iglou na vrhu glečera.

Ice Music Festival održava se u posebno sagrađenom iglou s 300 mjesta za sjedenje, smještenom na 2600 metara nadmorske visine, na sjevernotalijanskom glečeru Preseni koji se topi zbog globalnog zagrijavanja.

Spektakularni glečer je u opasnosti. Od 1993. izgubio je više od trećine volumena i ljeti se mora prekrivati termalnim prekrivačima kako bi se spriječilo njegovo dalje topljenje.

"Presena je poslednji glečer na Alpima ispod 3000 metara visine... Još smo mogli sagraditi ovaj iglo... ali ako se klima promijeni, nećemo moći da doživimo ovakvo iskustvo", rekao je Mišel Bertolini, portparol obližnjeg skijališta.

Organizatori su 'koncertnu dvoranu' gradili više od dva mjeseca. U njoj će se od januara do kraja marta održati 54 koncerta, od džeza do popa, kao i klasične i tradicionalne muzike.

Izgradnja instrumenata od leda bila je jednako složena.

Međutim, muzičari uspijevaju da ostave utisak da im nije teško da sviraju pred publikom u skijaškim odijelima i na temperaturama koje se kreću oko nule.

Hina

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.