Svešteniku zabranjeno da vrši službu zbog učešća supruge na izboru za mis
Sergej i Oksana Zotov

Održan u vrijeme posta

Svešteniku zabranjeno da vrši službu zbog učešća supruge na izboru za mis

Ruskom pravoslavnom svešteniku iz regiona Urala, zabranjeno je da vrši službu u crkvi u Magnitogorsku i protjeran je u jedno zabačeno selo, jer je njegova supruga učestvovala na lokalnom izboru za mis, koji je održan tokom posta.

Nakon što je Oksana Zotova, koja vodi salon ljepote u Magnitogorsku, osvojila nagradu „Mis senzualnosti“ na takmičenju za ljepoticu, kažnjen je njen suprug sveštenik Sergej Zotov.

Kada je informacija stigla do vjerskih zvaničnika, Zotov je odmah dobio otkaz u crkvi u Magnitogorsku, prenosi Bi-Bi-Si.

Kako navodi Dejli mejl, 31-ogodišnjem svešteniku, rečeno je da ne može da se vrati u crkvu zbog „skandala“ osim ukoliko se njegova supruga ne pokaje.

122900406923561imagea11555323991457

Foto: East2west news

Zotov je rekao da se njegova supruga suočava sa prijetnjama i zlostavljanjem, da dobija, kako je rekao, bijesne poruke, i poručio da planira da pozove policiju.

Sveštenik je sada primoran da svoj rad nastavi u selu Feršampenauzu, udaljenom oko 65 kilometara od Magnitogorska, u kojem živi oko 4.000 stanovnika.

Izvor: RTS/Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.