MA zakupila boing od rumunske kompanije za sezonske letove
Foto: Investitor.me

MA zakupila boing od rumunske kompanije za sezonske letove

Nacionalna aviokompanija Montenegroerlajnz potpisala je ugovor o sezonskom, takozvanom wet lease, zakupu aviona tipa boing B 737-300 sa rumunskom aviokompanijom Blue Air.

Izvršni direktor MA, Živko Banjević potvrdio je tu informaciju Vijestima, dodajući da je avion od Rumuna iznajmljen za period od 15. aprila do 15. oktobra. 

Wet lease podrazumijeva zakup aviona sa posadom, kao i plaćanje održavanja i osiguranja letjelice od vlasnika iznajmljenog vazduholova, javlja MINIA biznis.

MA je prošle godine, prvi put u svojoj istoriji na isti način tokom ljetnje sezone privremeno na pet mjeseci pojačao svoju flotu iznajmljenim avionom tipa boing B 737500 kompanije Air X Charter sa Malte. 

Blue Airov avion koji će narednu ljetnju sezonu odraditi za MA je letjelica sa registracijom YR-BAP, proizvedena 1991. godine, a ima kapacitet od 139 putnika, što je više od embraera E-195 MA, koji mogu primiti po 116 putnika. 

Dok MA sredinom maja ne stigne unajmljeni rumunski B 737-300 koji će do tada završiti svoj redovni, takozvani C obimniji tehnički pregled i servis, Blue Air će u Podgoricu 15. aprila poslati drugi svoj, nešto manji avion tipa boing B-737-500. 

MA će tokom predstojeće ljetnje sezone letjenja sa pet sopstvenih i jednim iznajmljenim avionom, saobraćati na ukupno 17 redovnih linija sa aerodroma u Tivtu i Podgorici, a na kojima će imati ukupno 106 rotacija sedmično, što je osam sedmičnih rotacija više nego prošle godine. 

Nacionalna aviokompanija pored redovnog saobraćaja, obaviće i čitav niz posebnih čarter-letova za više država Evrope i Bliskog istoka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.