Avion Montenegroerlajnza van saobraćaja zbog kvara
Ilustracija

Do kraja aprila

Avion Montenegroerlajnza van saobraćaja zbog kvara

Avion Montenegroerlajnza - embrajer, registarskih oznaka 40-AOB, biće van saobraćaja do kraja aprila, potvrdili su za „Dan” iz nacionalne avio-kompanije.

Motor aviona oštećen je 17. februara, a, kako su kazali, u pitanju je oštećenje lopatica četvrtog stepena turbine niskog pritiska na desnom motoru.

"Oštećenje je utvrđeno prilikom redovne procedure održavanja, odnosno pretpoletne inspekcije. Avion je van saobraćaja od 17. februara, a povratak se očekuje krajem aprila", naveli su iz MA.

Prema informacijama kojima „Dan” raspolaže, kvar na motoru je otkriven pred polijetanje aviona iz Beograda za Podgoricu. 

Iako iz MA tvrde da nije u pitanju ništa neobično i vanredno, priznaju da će avion više od dva mjeseca biti van flote. Poznavaoci prilika u avio-saobraćaju tvrde da se kvar mogao spriječiti da su vršeni redovni servisi, odnosno ova vrsta ispada motora se smatra klasičnom planerskom greškom. Za to je, kako su i iz MA kazali, odgovoran tehnički direktor.

Ako se uzme u obzir da ovaj avion prosječno leti 150 sati mjesečno, to znači da će MA imati minimum 320 sati manje raspoloživ avion u ionako smanjenoj floti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.