Košarkaš Vlade Divac u Kući slavnih
Divac

Četvrti košarkaš iz Srbije

Košarkaš Vlade Divac u Kući slavnih

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac biće ove godine izabran u Kuću slavnih u Springfildu, objavio je novinar I-Es-Pi-Ena Adrijan Vojnarovski, koji je dobro upućen u košarkaška dešavanja u SAD.

Divac će postati četvrti Srbin u Kući slavnih, posle profesora Aleksandra Nikolića, Bore Stankovića i Dražena Dalipagića.

Sa prostora bivše Jugoslavije, članovi Kuće slavnih su još Krešimir Ćosić, Dražen Petrović, Mirko Novosel i Dino Rađa.

Divac je rođen u Prijepolju, igrao je za Slogu iz Kraljeva i Partizan prije nego što je otišao u NBA i nastupao za Los Anđeles Lejkerse, Šarlot i Sakramento.

S reprezentacijom je osvojio mnoštvo medalja, uključujući titule prvaka svijeta i Evrope, kao i dva olimpijska srebra.

Kandidat za ulazak u košarkašku Kuću slavnih sa prostora bivše Jugoslavije ove godine je i proslavljeni trener Bogdan Tanjević.

Izvor: Tanjug/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.