Kina: U eksploziji u fabrici hemikalija poginule 64 osobe
Foto: AA

Više od 90 osoba teško povrijeđeno

Kina: U eksploziji u fabrici hemikalija poginule 64 osobe

Najmanje 64 osobe poginule su, a 617 je povrijeđeno u eksploziji i požaru u fabrici hemikalija na istoku Kine.

Eksplozija se dogodila u fabrici u industrijskoj zoni Čenjiagang kod grada Jančenga u pokrajini Jiangsu, javlja Anadolija.

Eksplozija se dogodila u četvrtak u poslijepodnevnim satima, a nakon toga je izbio i požar koji je zahvatio okolne fabričke zgrade. Povrijeđeni su hospitalizovani u 16 bolnica.

Više od 90 osoba nalazi se u teškom zdravstvenom stanju. 

Evakuisano je i stanovništvo koje živi u blizini fabrike. Usljed eksplozije oštećeno je oko 90 kuća. 

Fabrika "Tianjiayi Chemical Company" osnovana je 2007. godine, a proizvodila je više od 30 organskih hemijskih spojeva od kojih su neki jako zapaljivi. 

Slična eksplozija zabilježena je i 2015. u Tianjinu kada su poginule 173 osobe. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.