Potpisan Ugovor za izradu konzervatorskog projekta na Kuli „Buća–Luković” u Tivtu
Foto: Ministarstvo kulture

Vrijednost projekta 50.000 eura

Potpisan Ugovor za izradu konzervatorskog projekta na Kuli „Buća–Luković” u Tivtu

U ime predsjednika Opštine Tivat, sekretarka sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr Dubravka Nikčević, potpisala je, sa ministrom kulture Aleksandrom Bogdanovićem Ugovor za izradu konzervatorskog projekta i sprovođenje konzervatorskih mjera na Kuli „Buća–Luković”, za koji je ovo ministarstvo opredjelilo 50.000,00 eura, saopštili su iz Tivatske opštine.

Kako su naveli, Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2019. godinu obuhvata 85 projekata i programa predloženih od državnih i opštinskih ustanova i organa uprave iz oblasti kulturne baštine, uključujući i druge subjekte.

Ugovori su potpisani "sa 33 realizatora iz reda nacionalnih i opštinskih javnih ustanova, samostalnih organa uprave iz oblasti kulturne baštine i organa lokalne samouprave."

„Programom su tretirane i prezentacija i popularizacija kulturne baštine, edukacija i doedukacija stručnog kadra i tehničko-tehnološko osavremenjivanje lokalnih i nacionalnih institucija sa ciljem unapređenja uslova za obavljanje muzejske, bibliotečke, kinotečke, arhivske i konzervatorske djelatnosti. Programom zaštite i očuvanja za 2019.godinu izdvojeno je 1.132.000,00 eura“, istakao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović na svečanom potpisivanju Ugovora upriličenom u Ministarstvu kulture.

"Sprovođenjem konzervatorskih mjera na Kuli „Buća–Luković” su planirane aktivnosti na unaprjeđenju stanja objekta i adekvatnom tretmanu samog kompleksa, poboljšanju kvaliteta pružanja usluga JU Muzej i galerija Tivat kroz njegovu bolju dostupnost, prezentaciju i turističku valorizaciju", saopštili su iz ove opštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.