Bijelo Polje: Otvaranje
"Rada" u novom ruhu

Fabrika mineralne vode počinje sa proizvodnjom

Bijelo Polje: Otvaranje "Rade" u srijedu

Svečano otvaranje rekonstruisane fabrike mineralne vode "Rada" u Bijelom Polju biće upriličeno u srijedu 27. februara, saznaje Kodex.

Podjsetimo, nakon što je potpuno rekonstruisana fabrika, instalirane su dvije najsavremenije linije za punjenje PET i staklene ambalaže.

Testiranje svih instaliranih sistema i kompletne proizvodnje je završeno i brzih dana Crnogorci će moći da kupuju domaću mineralnu, gaziranu vodu.

Predviđeno je punjenje “Rade” u PET ambalaži u pakovanjima od 1,5L i 0,5L, a u staklenoj ambalaži “Rada” će potrošačima biti dostupna u pakovanjima od 0,75L i 0,25L.

Rekonstrukcija ruinirane fabrike iziskivala je mnogo truda a problemi su bili brojni. Proizvodnja vode ne prašta greške, čega su u kompaniji WATER Group itekako svjesni te se vodilo računa o svakom detalju što je i uslovilo određeno kašnjenje.

"Imajući u vidu završenu potpunu rekonstrukciju izvora, cjevovoda, okruženja fabrike i postojećeg objekta, koji su bili ruinirani i u izuzetno lošem stanju, svakodnevno smo nailazili na poteškoće. Vodili smo računa da za svaki problem damo kvalitetan, moderan i dugoročno održiv odgovor, jer sve što se kasnije ispravlja ne samo da košta mnogo više već pravi velike probleme u kontinuiranoj linijskoj proizvodnji kakva je flaširanje vode", kazao je ranije za Kodex Boris Rašković, jedan od osnivača preduzeća Water Group.

Otvaranje fabrike, nekadašnjeg bjelopoljskog giganta, otvorilo je i dvadeset novih radnih mjesta različite profilacije, od toga je 18 radnih mjesta na sjeveru, jedno radno mjesto u Podgorici i jedno na primorju. U planu je da se u sledećoj godini primi još tri do pet zaposlenih u zavisnosti od tržišnog učešća koje kompanija ostvari. U samoj proizvodnji je još od novembra zaposleno 15 radnika, od čega je 5 starih radnika, koji su svoj radni vijek i započeli u "Radi".

"Rada" je jedina prirodna mineralna, gazirana voda u Crnoj Gori  koja se puni sa mineralnog izvora. Veliki izazov za kompaniju Water Group biće da povrati povjerenje kupaca koji godinama kupuju vodu iz uvoza. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.