Izvršni direktor Eurolige kod Đukanovića: Zadivljen rezultatima Budućnosti
Bartomeu i Đukanović

Izvršni direktor Eurolige kod Đukanovića: Zadivljen rezultatima Budućnosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, primio je danas izvršnog direktora Eurolige Žordija Bartomeua, koji boravi u posjeti Podgorici.

Đukanović je izrazio zahvalnost na pruženoj podršci KK Budućnost Voli, prilikom prijema kluba u ovo prestižno evropsko takmičenje, navodi se u saopštenju kabineta Predsjednika Crne Gore.

On je ocijenio da je učešće  u Evroligi čast, ne samo za ovaj trofejni klub, koji ove godine proslavlja 70 godina postojanja, već i za cijelu Crnu Goru koja ponovo ima prilike da bude domaćin najboljim evropskim košarkaškim klubovima, čime je dat i neizmjeran doprinos daljoj popularizaciji košarke u Crnoj Gori.

Đukanović je upoznao sagovornika sa stanjem i razvojem košarke u Crnoj Gori, imajući u vidu da je do nedavno bio na funkciji predsjednika Košarkaškog saveza Crne Gore.

"Iskazao je spremnost države da nastavi sa podrškom razvoju sporta i same košarke, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou. Izrazio je uvjerenje da će KK Budućnost i u narednim godinama imati prilike da se takmiči u Evroligi, uz spremnost na dalja ulaganja potrebna za produžetak licence za ovo najprestižnije takmičenje, vodeći računa o dugogodišnjoj tradiciji njegovanja košarke kao jednog od nacionalnih sportova Crne Gore. Predsjednik je poručio da sadašnji uspjeh Budućnosti nije iznenađujući uzlet, već rezultat dugogodišnjih ulaganja i jasne vizije i strategije, ovog navjećeg klupskog sportskog kolektiva u zemlji", navodi se u saopštenju.

ukanoviBartomeu4

Izvršni direktor Eurolige Bartomeu, zahvalio je Đukanoviću na prijemu, ali i na njegovom dugogodišnjem ličnom doprinosu razvoju košarke u Crnoj Gori.

Bartomeu je istakao da je zadivljen činjenicom da jedna mala zemlja kao što je Crna Gora može imati respektabilne timove na klupskom i reprezentativnom nivou.

"Predstavio je planove za dalje širenje Evrolige na tržišta najvećih i najrazvijenijih evropskih zemalja, uz parelelnu posvećenost podršci manjim zemljama, koje njeguju dugogodišnju košarkašku tradiciju. Izrazio je divljenje rezultatima koje je Budućnost za kratko vrijeme postigla, usklađujući se sa standardima Evrolige, ističući da je lično bio uvjeren u kapacitete ovog kluba", navodi se u saopštenju.

Bartomeu je posebno zahvalio na doprinosu Crne Gore i KK Budućnost Evroligi, podsjećajući da je upravo taj klub bio jedan od osnivača takmičenja 2000. godine.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.