Policija rasvijetlila 13 krađa: Krali iz kuća, ugostiteljskih objekata, narodne kuhinje, kladionica...
ilustracija

Lišeno slobode i procesuirano ukupno devet lica

Policija rasvijetlila 13 krađa: Krali iz kuća, ugostiteljskih objekata, narodne kuhinje, kladionica...

Službenici CB Bar su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili sedam krivičnih djela teška krađa i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv E.Đ. (15),V.N. (14) i A.B. (18).

"Oni su, sumnja se, ova krivična djela počinili u periodu od avgusta do decembra 2018. godine, na štetu više pravnih i fizičkih lica na području Opštine Bar, na način što su koristeći podesna sredstva obijali ugostiteljske i stambene objekte oštećenih lica kojom prilikom su otuđivali alat, bicikle i pokućstvo", saopšteno je iz Uprave policije.

Ova lica su sprovedena nadležnom tužiocu radi daljeg postupanja.

Kotorska policija je, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlila krivično djelo teška krađa i tom prilikom identifikovala i lišila slobode osumnjičeno lice.

"Slobode je lišen D.M. (36) iz Kotora. Sumnja se da je D.M. u novembru 2018. godine ovo krivično djelo počinio na štetu J.K, na način što je upotrebom podesnog sredstva provalio u kuću, izvršio premetačinu i otuđio dva mobilna telefona i lap top. Policijski službenici su pronašli jedan otuđeni mobilni telefon koji je vraćen vlasnici. Sumnja se da je osumnjičeni ostale predmete prodao", saopšteno je.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.

"Tužilac je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu", kažu iz policije.

Osim toga, službenici OB Kotor su u sadejstvu sa službenicima Forenzičkog centra i na osnovu dobijenih nalaza rasvijetlili još jedno krivično djelo teška krađa, i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv D.P. (46) a koji se nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivično djela.

"Sumnja se da je D.P. u septembru 2016. godine upotrebom podesnog sredstva obio magacinski prostor kazina „River“ d.o.o. nakon čega je obio i vrata kazina. Osumnjičeni je, kako se sumnja, izvršio premetačinu i iz dvije kase rulet stola otuđio oko 500 eura i crnu torbicu sa šanka u kojoj se nalazilo oko 1.700 eura. Nakon izvršenog krivičnog djela, D.P. je, sumnja se, pokušao da na licu mjesta podmetne požar u čemu nije uspio", navodi se u saopštenju policije.

Službenici CB Podgorica su, preduzimajući aktivnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili četiri krivična djela i tom prilikom lišili slobode tri lica dok je protiv jednog lica podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Naime, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa u produženom trajanju podgorička policija je lišila slobode L.R. (35) iz Podgorice.

"On je kako se sumnja prvo iz unutrašnjosti jedne sportske kladionice, koristeći nepažnju zaposlene, otuđio 450 eura. Dva dana kasnije, osumnjičeni je, sumnja se, kao gost jednog hotela, sa recepcije otuđio mobilni telefon, nakon čega se udaljio", saopšteno je.

Osim toga službenici CB Podgorica su lišili slobode S.K. (36) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

"S.K. je, kako se sumnja, ovo kriivčno djelo počinio na način što je, ušao u objekat narodne kuhinje, koja se nalazi u sklopu Hrama Hristovog Vaskrsenja, gdje je iskoristio nepažnju zaposlene u objektu i sa pulta otuđio drvenu kasu sa dobrovoljnim prilozima u kojoj se nalazio novac", navodi se u saopštenju.

 Nadalje, policija je lišila slobode i N.B. (23) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

"On je, kako se sumnja, ušao u unutrašnjost kazina „Admiral“ i koristeći nepažnju zaposlene iz fioke radnog stola otuđio 450 eura nakon čega se udaljio iz objekta. Navedena lica lišena slobode su privedena nadležnim tužiocima uz krivične prijave", kažu iz policije.

 Službenici CB Podgorica su protiv H.A. (23) iz Podgorce podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu sportske kladionice „Max Bet“.

"Sumnja se da je H.A. ovo krivično djelo počinio na način što je upotrebom podesnog sredstva, orginal ključa, otvorio vrata sa zadnje strane objekta i iz njegove unutrašnjosti otuđio 1.696 eura kao i potvrde od aparata za klađenje", kazali su iz Uprave policije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.