Milačić pozvan na ručak sa Putinom
Marko Milačić

Nada se da će uskoro posjetiti i Crnu Goru

Milačić pozvan na ručak sa Putinom

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić dobio je poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje svečanom ručku koji će predsjednik Srbije upriličiti sjutra u Beogradu u čast dolaska predsjednika Ruske federacije Vladimira Putina.

Milačić je prihvatio poziv i boraviće na ručku sa ruskim predsjednikom. 

“Izuzetna mi je čast da prisustvujem ručku sa Vladimirom Vladimirovičem Putinom, na poziv prvog čovjeka Srbije, što doživljavam i kao potvrdu velikog rada cijele političke partije Prave Crne Gore, koja iz dana u dan raste. Naša partija se na spoljno političkom planu zalaže za modernizaciju i osavremenjavanje bratskih odnosa sa Srbijom i Rusijom, za novu eru tih odnosa,predvođenu novim i neistrošenim političarima, pa ću i ovu priliku iskoristiti da predstavim veliku važnost ovog procesa. Drago mi je da se ovim učvršćuju odnosi između Crne Gore, Srbije i Rusije, od čijeg kvaliteta dugoročno zavise stabilnost, bezbjednost i prosperitet Crne Gore", kazao je Milačić.

Smatra da je tužno što Vladimir Putin, koji je prihvatio i među prvima čestitao osamostaljenje Crne Gore, a potom pokrenuo talas ogromnih investicija, ne dolazi u Crnu Goru, "zbog zvanične crnogorske anti-ruskepolitike, što bi bilo prirodno i itekako važno za Crnu Goru".

"U svakom slučaju njegova posjeta Srbiji ima regionalnu bezbjednosnu i svaku drugu važnost, pa time važnost i za našu državu jer se njome učvršćuje ruski uticaj na ovim prostorima, koji je istorijski uvijek bio itekako važan za ovaj prostor i naš narod. Nadam se da će Putin – kao, bez sumnje, najveći državnik našegvremena - uskoro posjetiti i Crnu Goru što mu zbog naše istorijske i svake druge bliskosti pripada, a čime bi Crna Gora napokon krenula putem koji su zacrtali naši preci, ne samo zbog bratske bliskosti, već i zbog ekonomskog oporavka", saopštio je Milačić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.