DPS: Zarade u opštini Budva uvećane 42%, a kapitalnih investicija - nigdje
OO DPS Budva

"Demokrate, više i ne iznanađuju neistinama koje iznose"

DPS: Zarade u opštini Budva uvećane 42%, a kapitalnih investicija - nigdje

""Promo” partija - Demokrate, više i ne iznanadjuju neistinama koje iznose kad je njihov rad u Budvi u pitanju. U svojim kupljenim hvalospjevima oni prikazuju neku paralelnu stvarnost, ne obazirući se na realne probleme u kojima se nalazi ova Opština", saopštili su iz OO DPS Budva.

"Na primjer, nikako da objasne javnosti, zašto ni pet mjeseci od zakonski predvidjenog roka nije usvojen završni račun za 2017.godinu, iako zakon kaže da završni račun za prethodnu godinu mora biti usvojen najkasnije do 31. maja naredne", istakli su iz DPS-a.

Kako kažu analizom Budžeta i Završnih računa prethodnih godina, očigledno je da je uslijed političkog zapošljavanja i drugih sličnih političkih zloupotreba enormno povećana tekuća potrošnja, a na uštrb kapitalnih projekata. 

465107097302288206881724777046627305127936n

Iz navedenih podataka kako su kazali iz DPS-a, se jasno vidi da su za dvije godine vladavine Demokrata i njihovih koalicionih partnera, zbog političkog zapošljavanja, zarade u Opštini Budva uvećane za 42%.

I dodaju da poređenja koja su rađena 2016. godine zaposlenih u Opštini Budva bilo je 315, danas ih je gotovo 400.

Oni kažu da za dvije poslednje godine značajno je povećana suma novca koja se izdvaja za plate zaposlenih u Opštini. Tako je u 2016. godini za 12 zarada isplaćeno 3.969.333 €, dok je u 2017-oj isplaćeno 4.668.875 €, u 2018-oj rebalansom je planirano 5.132.090 €, za 2019. godinu planira se uvećanje na 5.634.000 €.

"U svojim “promo” hvalospjevima Demokrate su zaboravile da napišu da je rebalansom budžeta za 2018. godinu opštinska vlast planirala prihod od pozajmica u visini od 3,2 miliona eura. Ovaj podatak demantuje njihove tvrdnje kako se ne zadužuju ni centa", naveli su iz DPS-a.

Rebalansom,kako ističu iz ove partije, kapitalne investicije smanjene su sa 16,5 miliona na 9,8 miliona odnosno za 60 %. 

"Zaboravili su članovi Promo partije da kažu da su u 2017. godini od 11.700.000 eura kapitalnih prihoda u lokalnu infrastrukturu uložili čitavih 44.000 eura. Vole da istaknu da preko million eura ulažu u infrastrukturu, ali još uvijek nisu naučili da krpljenje ulica ne spada u kapitalne investicije", dodaju iz OO DPS Budva.

Iz pomenute partije dodaju da sa druge strane, u brojkama, ukupan kapitalni prihod za 2017. i 2018. godinu iznosi 21.160.751 eura.

"Ostvareni iznos trebao bi biti uložen upravo u investicije, medjutim Demokrate to ignorišu i „mudro“ ćute na tu temu"", kažu izbudvanskog DPS-a.

Vlast u Budvi kako su naveli, sa ponosom ističe veći ostvareni prihod kad je u pitanju naplata za komunalno opremanje zemljišta, što znači da se u Budvi gradi vise nego ikada. 

"Prethodno navedene činjenjce sugerišu jasan zaključak - neefikasnost vlasti u Budvi je očigledna. Partijsko zapošljavanje, zaustavljenje kapitalnih projekata i razvoja grada, zanemarivanje javnog interesa - osnovne su karakteristike dvogodišnjeg perioda vladavine budvanske koalicije, koja umjesto poboljšanja života građana vidljivu prednost daje pukoj populističkoj demagogiji, neprimjerenoj promociji i neumjesnom hvalisanju", naveli su iz OO DPS Budva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.