Okršaj između Crne Gore i Srbije: Bratski susret za prvo mjesto
Sa treninga crnogorske selekcije, foto:FSCG

Liga nacija

Okršaj između Crne Gore i Srbije: Bratski susret za prvo mjesto

Mjesec dana posle prvog, istorijskog duela između fudbalera Srbije i Crne Gore u Podgorici, slijedi novi, ovaj put u Beogradu, piše B92 najavljujući bratski susret dvije reprezentacije za prvo mjesto.

Okršaj između Srbije i Crne Gore (subota 15h, "Rajko Mitić") skoro izvjesno je i odlučujući za prvo mjesto u grupi i plasman u UEFA B Ligu nacija.

Srbija je slavila u Podgorici 2:0, a sada će biti jača za Nemanju Matića, Aleksandra Kolarova i Luku Jovića, dok će Crnogorci na stadion "Rajko Mitić" izaći značajno oslabljeni, bez Stevana Jovetića, Stefana Savića, Filipa Stojkovića, Nikole Vukčevića i Žarka Tomaševića. 

"Očekujem dobru utakmicu, šta je bilo u Podgorici, bilo je. Poštujemo Crnu Goru i selektora Ljubišu Tumbakovića, koga neću nazvati kolegom jer mi je bio trener. Ipak, vjerujem u svoj tim, da mozemo da napravimo iskorak i osvojimo prvo mjesto u grupi", izjavio je selektor Srbije Mladen Krstajić. 

Srbija, posle duela sa Crnogorcima, 20. novembra dočekuje Litvaniju, dok Crna Gora istog dana dočekuje Rumuniju. 

Sa druge strane, Tumbaković je poručio da će njegov tim pokušati prije svega da popravi utisak iz Podgorice i dodao da se na "Marakani" nada nastavku pozitivne serije rezultata iz vremena kada je predvodio Partizan. 

"Ovdje sam bio 18 puta i uglavnom smo pobjeđivali, osvajali Kup. Uvijek mi je drago kad dođem ovdje i napravimo dobar rezultat. Iskreno, više sam volio da igram na Partizanovom stadionu, ali eto, bolje sam rezultatski prolazio ovdje", rekao je Tumbaković. 

On je na zanimljiv način prokomentarisao pitanje o atmosferi na stadionu i koliko to može da utiče na rezultat. 

"Očekujem bratsko-sportsku atmosferu, a ko će imati prednost na tribinama ovdje je neizvjesno, kako u Podgorici ima mnogo Srba, tako i u Beogradu ima mnogo Crnogorca", poručio je Tumbaković. 

Utakmica između Srbije i Crne Gore igra se u subotu od 15 sati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.