Rekorder u CG: Vozio sa 4,80 promila alkohola u krvi
Ilustracija

Rekorder u CG: Vozio sa 4,80 promila alkohola u krvi

Čovjek koji je vozio sa 4,80 promila alkohola u krvi rekorder je u vožnji pod dejstvom alkohola u Crnoj Gori, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević.

Prema riječima Janjuševića, imaju mnogo primjera kada vozači pod dejstvom alkohola sjednu za volan, ne razmišljajući o najtežim posljedicama.

''Imali smo primjer čovjeka koji je vozio sa 4,80 promila alkohola u krvi. Ovo je bio rekord kada je vožnja pod dejstvom alkohola u pitanju'' – kazao je Janjušević za Pobjedu, dodajući da je u ovom slučaju bilo samo pitanje sreće, na koju se čovjek ne smije osloniti, da ne dođe do najtežih posljedica.

Policija, kako kaže, koristi prevashodno preventivne kao i po potrebi represivne mjere da bi se povećao stepen bezbjednosti u drumskom saobraćaju i smanjio broj saobraćajnih nezgoda koje odnose ljudske živote.

“Moramo preduzimati i preventivne mjere, kako mi iz policije tako i drugi državni organi kako bi se povećala svijest o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa kod svih učesnika u drumskom saobraćaju”, istakao je Janjušević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.