Avion sa 47 osoba pao u Tihi okean, putnici spašeni, avion tone (FOTO)
Foto: BBC

Promašio pistu

Avion sa 47 osoba pao u Tihi okean, putnici spašeni, avion tone (FOTO)

Flota malih čamaca spasila je danas svih 47 putnika i članove posade iz aviona kompanije Er Niuguini koji se srušio u more prilikom slijetanja na aerodrom u Mikroneziji, u južnom dijelu Tihog okeana, saopšteno je iz aerodroma.

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima, kada je avion kompanije Er Niugini udario u morsku obalu na pisti na ostrvu Čuk u Mikroneziji, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Avion Boeing 737-800 sa 36 putnika i 11 članova posade poletio je sa aerodroma na ostrvu Pohnpei i kretao se prema Port Moresbiju na Novoj Gvineji. Prinudno je sletio u okean samo 160 metara od aerodroma Veno. 

Putnici i posada su spašeni uz pomoć čamaca koji su im pritekli u pomoć, prenijela je Anadolija.

Generalni direktor aerodroma Džimi Emilio izjavio je da još nema informacija o tome zašto je avion, bez zaustavljanja na pisti, sletio u vodu. 

"Još ne znamo šta se dogodilo. Spašeno je 36 putnika i 11 članova posade. Avion tone", rekao je Emilio. 

Dominik Kaumu, generalni direktor Er Niuginija, potvrdio je da su hospitalizovane četiri osobe. 

"Drugi putnici su smješteni u hotele i čekaju avion koji treba da dođe", pojasnio ke Kaumu. 

0C1WT6Gs

Foto: Tviter

Na mjesto događaja biće poslana ekipa koja će istražiti uzroke nesreće. 

Kako se navodi, avion "boing 737" udario je u lagunu koja okružuje pistu u 9:30 po lokalnom vremenu, a svi putnici i članovi posade prebačeni su u bolnicu, iako niko nije ozbiljno povrijeđen. 

Er Niugini je nacionalna avio kompanija Papua Nove Gvineje. 

Mikronezija se nalazi sjeverno od Australije i istočno od Filipina i u njoj živi oko 100.000 stanovnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.