Rijana nova ambasadorka Barbadosa
Robin Rijana Fenti

Njena rodna zemlja

Rijana nova ambasadorka Barbadosa

Pjevačica Rijana istakla je da ne može biti ponosnija, nakon što ju je Vlada Barbadosa u četvrtak imenovala za ambasadorku njene rodne zemlje.

Umjetnica, čije je puno ime Robin Rijana Fenti, imenovana je za "izvanrednu i opunomoćenu ambasadorku" Barbadosa. Ta uloga podrazumijeva promovisanje obrazovanja, turizma i investicija, prenosi Anadolija.

U izjavi u kojoj prihvata novu ulogu, pjevačica je naglasila da ne može biti ponosnija što je dobila prestižnu titulu.

"Svaki državljanin Barbadosa moraće da igra svoju ulogu u trenutnim naporima i spremna sam i uzbuđena da preuzmem odgovornost. Radujem se što ću s premijerkom Mijom Amor Motli i njenim timom raditi na poboljšanju imidža Barbadosa", poručila je Rijana.

Pjevačica je rođena u Sent Mišel u Barbadosu, a odrasla je u glavnom gradu Brajdtaunu. Tamo je živjela do 16. godine kada ju je primijetio poznati američki producent koji joj je pomogao da se probije u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Rijana gaji duboku ljubav prema ovoj zemlji i to se odražava u njenoj filantropiji, posebno u oblasti zdravstva i obrazovanja. Takođe, pokazuje patriotizam tako što se vraća svojoj zemlji i nastavlja da čuva ostrvo kao svoj dom", rekla je, između ostalog, u objašnjenju odluke premijerka Motli.

Pjevačica je toliko cijenjena u Barbadosu da je prošle godine ulica u kojoj je živjela preimenovana u Rijana Drajv.

Rijana je jedna od najprodavanijih pjevačica svih vremena s 250 miliona primjeraka širom svijeta. Takođe se bavi glumom i modnim dizajnom.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.