Požar u Rogamima, vatrogasci odbranili dvije kuće
Foto:Facebook

Vjetar otežava gašenje

Požar u Rogamima, vatrogasci odbranili dvije kuće

Požar u Rogamima je i dalje aktivan, a vjetar raspiruje vatru koja je došla do vrha brda blizu mjesta Stralić. Kuće u izgradnji, koje se nalaze u podnožju, nijesu ugrožene, javio je portal Rtcg.

Kako je kazao komandir podgoričke Službe i spašavanja Lazar Čađenović vjetar stvara velike probleme vatrogascima, zbog čega će vjerovatno cijeli dan i noć morati da budu na terenu.

"Odbranili smo dvije kuće u blizini vinarije 'Krgović' u Rogamima. Aktivan je veliki požar u Kupuscima, trenutno tamo nijesu ugrožene kuće, ali s obzirom na vjetar, može se očekivati tokom dana i noći da budu u opasnosti i imanja", kazao je Čađenović. 

Front požara je oko 150 metara, a na teritoriji Rogama su raspoređene tri vatrogasne ekipe.

“Na gašenju su angažovani i avioni Direktorata za vanredne situacije, a zvali smo i dvije posade Vojske Crne Gore da nam pomognu pri gašenju, kao i kolege iz Danilovgradske službe”, naveli su ranije  u podgoričkoj Službi zaštite za portal CDM.

Na raspolaganju će im, dodaju, biti i autocistijerna iz preduzeća Vodovod, koja će dopremati vodu na kritične lokacije.

“Sve u svemu, za sad je situacija pod kontrolom”, naglašavaju u Službi zaštite, poručujući da će se potruditi da požar što prije lokalizuju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.