Vučurović: RTCG pojačava kampanju protiv srpskog naroda i DF-a
Jovan Vučurović

Vučurović: RTCG pojačava kampanju protiv srpskog naroda i DF-a

Politika objedinjavanja srpskog naroda u regionu, koordinirana akcija sa glavnim adresama srpskog naroda i konkretni potezi koje DF povlači u borbi za prava našeg naroda i u cilju sprečavanja diskriminacije nad Srbima u Crnoj Gori, doveli su do eskalacije mržnje antisrpskih krugova, naročito onih u našoj zemlji. Nesumnjivo je da se crnogorski režim nalazi među onima koji prednjače u antisrpstvu i koji koordinira takvom politikom u regionu, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

Vučurović je reagujći na izjavu analitičara Dušana Janića naveo da crnogorski režim "iznajmljuje" analitičare iz Beograda koji su, kako kaže, izdajnici srpskog naroda i služe da minimiziraju težak položaj Srba u Crnoj Gori i omalovaže lidere DF-a

Ideja objedinjavanje Srba u regionu koje zagovara Demokratski front je dio šireg pokreta koji finansira Rusija i dio Srbije, ocijenio je politički analitičar Dušan Janjič. On smatra da će naići na određenu podršku, ali i žestok otpor u regionu ali i da će doživjeti neuspjeh.

"Jadno je obavljati tako prljav posao, kakvim se bavi Janjić, odnosno biti neko ko je na usluzi svakoj vlasti, biti rentakar, pripejd analitičar, koji služi za specijalne zadatke", naveo je između ostalog Vučurović.

Javni servis koji plaćaju svi građani Crne Gore, dakle i Srbi, dodaje poslanik DF-a,   preko Janjića i sličnih kojima daju prostor u udarnim informativnim emisijama, širi mržnju i obračunava se sa srpskim narodom, DF-om i njegovim liderima.

"Konstatujemo da se i sa toga medija pojačava kampanja protiv srpskog naroda i DF-a. Doduše, to je kampanja koja traje u kontinuitetu- i kada je na čelu ,,javnog servisa'' bila ekipa iz tzv. građanske opozicije i sada kada je kontrolu preuzeo DPS.Borba za prava srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i zalaganje za njegovo što čvršće povezivanje u regionu, nastaviće se bez obzira na frustracije crnogorske vlasti i ostalih srbomrzaca u regionu. Naše pravo je da se povezujemo, sami odlučujemo o svojoj sudbini i da donosimo odluke koje su korisne za naš narod, i to ne treba da bude razlog za bilo čiju brigu", zaključio je Vučurović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.