Orka se nakon 17 dana borbe oprostila od mladunčeta (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP

Plutajući održavala mrtvo mladunče na površini Tihog okeana

Orka se nakon 17 dana borbe oprostila od mladunčeta (VIDEO)

Ženka orke koju su naučnici pomno pratili dok je održavala svoje mrtvo mladunče na površini Tihog okeana oprostila se od njega nakon što ga je najmanje 17 dana podizala plivajući, pri čemu je prešla 1.600 kilometara.

Poznato je da kitovi ubice nedjeljama plivaju održavajući mladunče na površini vode, ali naučnici vjeruju da je ova ženka "postavila rekord", navodi BBC.

Ženka orke, poznata kao J35 privukla je pažnju javnosti proteklih nekoliko dana i izazvala emotivne reakcije širom svijeta, prenosi Beta.

Naučnici su rekli da se na osnovu fotografija procjenjuje da je ženka orke u dobrom stanju, dodajući da je mladunče vjerovatno potonulo na dno mora kod obale Sijetla.

Kit ubica ili orka je najveći predstavnik porodice delfina. Živi u svim okeanima, od ledenih sjevernih okeana do toplih, tropskih mora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.