Aleksandri Gvozdenović nagrada za najbolji tekst za himnu mladih
Aleksandra Gvozdenović

COF obilježio Dan mladih

Aleksandri Gvozdenović nagrada za najbolji tekst za himnu mladih

Crnogorski omladinski forum (COF) je danas povodom Međunarodnog dana mladih, upriličio konferenciju u Omladinskom centru na kojoj su uručene nagrade za konkurse koji su raspisani u okviru projekta "Danas sam mlad/a".

U okviru projekta koji je podržalo Ministarstvo sporta raspisani su konkursi za najbolji video, grafit i tekst za himnu na temu "Danas sam mlad/a".

Nagrada za najbolji tekst za himnu mladih uručena je Aleksandri Gvozdenović, koja je rekla da se mladi u Crnoj Gori ne bore u dovoljnoj mjeri za svoja prava i da se nada da će slušajući himnu dobiti inspiraciju da se pokrenu, bore za svoju budućnost i položaj u društvu.

"Za pisanje himne inspirisao me je položaj mladih u Crnoj Gori. Naime, mladi (ne) zadovoljni položajem u zemlji ne bore se dovoljno za svoja prava. Nadam se da će slušajući himnu i oni dobiti inspiraciju da se pokrenu, bore za svoj položaj, jer mi smo budućnost države i budućnost budućih generacija je u našim rukama", istakla je Gvozdenović.

Na osnovu njenog teksta za himnu mladih biće napravljeni kompozicija i spot.

Povodom Međunarodnog dana mladih COF je napravio i grafit u ulici Pete proleterske brigade na Cvijetinom brijegu, a najbolje idejno rješenje za grafit poslao je Ivan Stamatović koji je i napravio grafit.

3893617719195129750157026209293885512876032n

Iz COF-a su kazali da im je drago da se ove godine Međunarodni dan mladih obilježava širom Crne Gore i da se uključio veliki broj organizacija, kao i da se nadaju da će i sami mladi u Crnoj Gori prepoznati 12. avgust kao svoj dan i tako ga i proslavljati.

U narednom periodu javnosti će biti prezentovana komponovana himna mladih, kao i spot.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.