Poslušajte Himnu mladih nastalu u okviru projekta COF-a (VIDEO)

Poslušajte Himnu mladih nastalu u okviru projekta COF-a (VIDEO)

Crnogorski omladinski forum (COF) je danas u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici održao završnu konferenciju u okviru projekta “Danas sam mlad/a”.

 Tom prilikom predstavljeni su rezultati projekta, kao i premijerno prikazana Himna mladih.

“Projekat “Danas sam mlad/a” finansijski je podržalo Ministarstvo sporta i sa realizacijom je otpočeo prvog marta. Cilj programa je bio podsticanje aktivizma mladih u Crnoj Gori. U toku projekta raspisali smo niz konkursa za mlade i to za: tekst himne mladih, kompoziciju i aranžman, spot, grafit na temu “Danas sam mlad/a”. Žiri je kao najbolji izabrao tekst Aleksandre Gvozdenović i za taj tekst aranžman i kompoziciju uradio je Mihailo Radonjić. Himnu mladih otpjevali su Matija Sekulić i Tamara Vujačić uz pratnju dječjeg hora “D-mol”. Najbolji video, a ujedno i spoz za Himnu mladih napravio je Aleksandar Vlahović”, saopštila je koordinatorka projekta Milica Žugić.

Ona je dodala da je u okviru projekta koji je finansiralo Ministarstvo sporta realizovan i okrugli sto o omladinskoj politici u Crnoj Gori.

“Okrugli sto organizovan je devetog avgusta, simbolično na sedmi rođendan COF-a. Taj događaj okupio je predstavnike Ministarstva sporta, Misije OEBS-a u Crnoj Gori, UN-a, kao i mlade ljude. Zajedno su diskutovali o učešću mladih u procesima donošenja odluka, Zakonu o mladima, kao i o stanju omladinske politike u Crnoj Gori”, kazala je Žugić.

Kako je istakla, osim okruglog stola, u okviru projekta, a povodom Međunarodnog dana mladih 12. avgusta, COF je organizovao prezentaciju rezultata konkursa za najbolji grafit i tekst himne u Omladinskom centru u Podgorici. Najbolji grafit na temu “Danas sam mlad/a” osmislio je Ivan Stamatović iz Nikšića. Povodom Dana mladih istog dana grafit je i oslikan u Ulici Pete proleterske na Cvijetinom brijegu u Podgorici.

Koordinatorka projekta saopštila je da je najznačajniji rezultat projekta Himna mladih:

Solistkinja Tamara Vujačić kazala je da joj je zadovoljstvo što je dio ovog projekta:

“Moram da kažem da mi je bilo zadovoljstvo da otpjevam ovako predivnu pjesmu sa mojim drugom Matijom. Hvala vam što ste baš nas pozvali da otpjevamo Himnu mladih. Ovo je za mene bilo predivno iskustvo i nadam se da će se himna dopasti svim mladima”.

Solista Matija Sekulić takođe je zadovoljan spotom i himnom:

“Ovo je bilo jedno divno iskustvo, družili smo se i prije svega smo se mnogo zabavili. Mislim da smo poslali jednu predivnu poruku našim vršnjacima i svim mladima, kako kažu stihovi pjesme, mi smo budućnost naše zemlje, temelji njenog sjutra”.

Crnogorski omladinski forum je savez omladinskih organizacija, organizacija za mlade, kao i drugih struktura koje se bave mladima a koji se bavi zastupanjem prava i interesa mladih u cilju dobrobiti cijele zajednice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.