Naknada crnogorskim oficirima u misiji na Kosovu iznosiće 70 eura dnevno
arhiva

Vojnici u novembru idu u misiju KFORa

Naknada crnogorskim oficirima u misiji na Kosovu iznosiće 70 eura dnevno

Dva pripadnika Vojske Crne Gore biće upućena u misiju KFOR („Kosovo Force“) u novembru ove godine, predviđeno je planom rada Ministarstva odbrane.

 U dokumentima Ministarstva navodi se da je upućivanje u misiju KFOR predviđeno u periodu od 01. do 31. novembra ove godine. Iz resora Predraga Boškovića potvrdili su za Pobjedu da će vojnici na Kosovo ići ove godine.

- Krajem tekuće godine Vojska Crne Gore će uputiti dva pripadnika u misiju KFOR - kazali su Pobjedi iz Ministarstva odbrane.

Naknada crnogorskim oficirima u međunarodnoj misiji KFOR na Kosovu iznosiće 70 eura dnevno, odlučila je Vlada prošle nedjelje, nakon što je Skupština sa 45 glasova „za“ izglasala odluku o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR u Republici Kosovo uz angažovanje dva štabna oficira od kojih će jedan biti raspoređen u Komandi misije u Prištini, a drugi u Regionalnoj komandi misije u Skoplju.

 - U skladu sa činjenicom da je Crna Gora postala punopravna članica NATO saveza, stvorena je objektivna potreba da se nastavi sa aktivnim učešćem i doprinosom Vojske Crne Gore naporima Alijanse za očuvanje i jačanje mira u regionu i svijetu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.