BIA demantovala da su uhapšene osobe na Kosovu njeni saradnici

BIA demantovala da su uhapšene osobe na Kosovu njeni saradnici

Civilna nacionalna služba bezbjednosti Republike Srbije, Bezbednosno-informativna agencija (BIA), demantovala je danas navode da su lica koja su uhapšena 18. jula 2018. godine na teritoriji Kosova imala bilo kakve veze sa tom agencijom.

"Mario Milošević, Jovan Pavićević, Strahinja Danković i Laureta Zuba uhapšeni su po nalogu Interpola zbog sumnje da su izvršili teška krivična dela ubistva i otmica na području teritorije Republike Crne Gore", saopšteno je danas iz obavještajne službe Republike Srbije. 

Iz BIA-e podsjećaju kako je navedeno da "prije nego što prenesu određenu informaciju prvo potvrde istinitost i tačnost iste, a da su na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima, dužni da objave odgovor na informaciju koja je netačna i neistinita". 

"Najoštrije osuđujemo širenje lažnih vijesti koje za cilj imaju destabilizaciju i podrivanje bezbjednosnog sistema Republike Srbije", ističu iz BIA-e i podsjećaju na članove Zakona o javnom informisanju i medijima koji se odnose na pravo na odgovor i rok na odgovor. 

Mediji u Srbiji su prenijeli vijest da je policija Kosova sinoć uhapsila tri osobe zbog sumnje da su plaćene ubice i da imaju veze sa Bezbjednosno informativnom agencijom (BIA) Srbije. 

Kako je navedeno akciju hapšenja pored policije bila je uključena i Kosovska obavještajna agencija, a iz kosovske policije nije potvrđeno da su uhapšeni saradnici srbijanske tajne policije BIA. 

"U toku je akcija identifikacije i hapšenja nekoliko osoba po međunarodnim potjernicama osumnjičenih da su plaćene ubice", potvrđeno je sinoć iz policije Kosova. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.