Na Kosovu uhapšeni bjegunci iz CG, Mario Milošević i Đorđe Pavićević
Mario Milošević

Na Kosovu uhapšeni bjegunci iz CG, Mario Milošević i Đorđe Pavićević

Uspješnom međunarodnom saradnjom službenika crnogorske i kosovske policije, na osnovu operativnih informacija koje je crnogorska policija dala kolegama na Kosovu, slobode je lišen Mario Milošević (38) iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

Milošević se potraživao po Interpolovoj potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica zbog osnovane sumnje da je zajedno sa Igorom Mašanovićem (22) i Vukanom vujačićem (23) počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu Radomira Đuričkovića iz Cetinja 10. oktobra 2016. godine u Cetinju. 

Iz policije je saopšteno da su ovoj akciji uhapšen i Nikšićanin Đorđe Pavićević (31) koji je bio u društvu Miloševića, a koji je pobjegao 3. jula 2018. godine iz medicinske ustanove gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog djela otmica u sticaju sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju, izvršenog 15. septembra 2015. godine u Kotoru.

"Naime, uspješnom i efikasnom saradnjom službenika Uprave policije i policije Kosova danas je na teritoriji Kosova realizovana zajednička akcija i lišen je slobode M.M. za kojim je bila raspisana poternica od strane NCB Interpol Podgorica zbog krivičnog djela teško ubistvo počinjenog na štetu R.Đ. Takođe u ovoj akciji slobode je lišen i Đ.P. koji se nalazio u bjekstvu a koji je prilikom hapšenja posjedovao lične isprave na ime drugog lica", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Prilikom hapšenja Milošević je bio naoružan, dok je daljim pretresom ovih lica pronađeno oružje i opojne droge, saopšteno je iz policije.

"M.M. se od strane crnogorske policije, osim osnovane sumnje da je počinio ovo kriivčno djelo, potražuje zbog indicija  koje ukazuju na sumnju da je učestvovao u više likvidacija počinjenih na teritoriji Crne Gore koje su posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, a što će biti predmet daljih policijsko tužilačkih aktivnosti u smislu obrade i dokazivanja, kazali su iz policije.

Službenici Uprave policije istakli su i posebnu zahvalnost službenicima policije Kosova "koji su postupili u najkraćem roku po podacima dostavljenim od strane službenika crnogorske policije".

"Nastavlja se komunikacija crnogorskih i kosovskih nadležnih organa u vezi sa pitanjima izručenja i predaje ovih lica crnogorskoj policiji kao i uspješna policijsko – tužilačka saradnja Crne Gore i Kosova", zaključuje se u saopštenju policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.