Drašković: Lokalna vlast u Kotoru zaboravila da radi u interesu građana i opštine
Foto: Ilustracija

Štiti svoje interese

Drašković: Lokalna vlast u Kotoru zaboravila da radi u interesu građana i opštine

Ideološki raznorodne političke subjekte lični interesi su udružili u koaliciju, koja nakon oktobarskih lokalnih izbora vrši vlast u Kotoru, saopštio Drašković Vido ispred Liberalne partije Crne Gore.

"U ovako sklepanoj koaliciji svaki konstituintet koalicije ,Demokrate, Demokratski front, pokret URA, i SDP je bitisao u ubjeđenju da je pijemont konstituisanja.Vjerujući u to smatrali su da im ta pozicija daje određena  prava i moć. Kako je vrijeme odmicalo doživljavali su razočarenja,shvativši da su bili u zabludi a da  stvarnu moć i vlast ima partija koja im je dala podršku,Socijalistička Narodna partija", kazao je Drašković.

Kako je naveo, u cilju očuvanja i zaštite ličnih i partijskih interesa zaboraviše na obećanja data u predizbornoj kampanji da će raditi u interesu građana i opštine i opšti interes podrediše ličnom i partijskom.

"Kako drugačije protumačiti činjenicu da je počeo treći kvartal tekuće godine a nijesu usvojeni programi rada i finasijski planovi društava sa ograničenom odgovornošću čije je osnivač opština? Ova činjenica pokazuje što im je prioritet", kazao je.

Smatra da „zli jezici“šire glasine da se radi o političkoj trgovini u samoj vladajućoj koaliciji.Ne mora biti trgovina nego argumentovano ubjeđivanje.No koji su argumenti za sad je nepoznanato.Za snagu  argumenata izgleda da su potrebna novčana sredstva pa je predsjednik opštine na brzinu odlučio da poveća zakup poslovnih prostora i to za 40%.

"Davanje dozvole za rušenje hale „Autoremonta“usred turističke sezone takođe je u cilju jačanja argumentacije za prevazilaženje unutarkoalicionog nesporazuma.Zarada od lagerovanja građevinskog otpada na privatnu lokaciju bio bi dovoljan argument da se ubijedi jedan konstituintet", rekao je.

Naveo je da zbog zauzetosti vlasti oko argumentovanog usaglašavanja stavova nezapaženo prođe 13.jul Dan državnosti.To što Demokratski front,i izvršioci programa zasnovanog na ideologiji gospode Velizara Kaluđerovića, Gošovića i Popovićke ne pokazaše interes da se obilježi ovaj praznik kako dolikuje ne iznenađuje znajući njihov odnos prema Crnoj Gori,ali suverenisti u koaliciji da prećute i  ne pokažu interes za obilježavanje ovog praznika može nekog da  iznenadi.

"Kako  je u Herceg – Novi održan parastos četničkom vođi Draži Mihajiloviću,postavlja se pitaanje : Đe ovo vodi,hoćemo li mjesto 13.jula proslavljat 21.decembar?Pitam se što bi bilo sa Crnom Gorom da  ova koalicija vrši vlast na državnom nivou", zaključio je Drašković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.