Darmanović u Palestini

"Posjeta izraz dobrih odnosa dvije zemlje"

Ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, boravio je danas u zvaničnoj posjeti Ramali, a na sastanku sa predsjednikom Vlade Palestine, Ramijem Hamdalahom, istakao je uvjerenje da je posjeta izraz dobrih odnosa dvije države.

“Država Palestina cijeni prijateljstvo Crne Gore”, naglasio je premijer Hamdalah. 

Iz Ministarstva navode da su sagovornici izrazili interes za dalji razvoj sveukupnih bilateralnih odnosa i saradnje u brojnim oblastima, sa fokusom na turizam, obrazovanje i kulturu.

U odvojenom susretu sa glavnim pregovaračem, Saebom Erekatom, crnogorski šef diplomatije govorio je o rezultatima koje Crna Gora postiže na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu.

Erakat je zadovoljan posjetom Darmanovića Palestini, te je ocijenio da je praksa održavanja bilateralnih konsultacija dvije države veoma korisna.

Tokom zvanične posjete Palestini, Darmanović je razgovarao i sa savjetnikom predsjednika Palestine za vanjsku politiku Nabilom Shaatom.

Na sastancima Darmanovića sa palestinskim zvaničnicima razmijenjena su mišljenja o aktuelnim dešavanjima na međunarodnom planu, kao i o regionalnim izazovima u kontekstu napora za rješavanje izraelsko-palestinskog pitanja.

Darmanović je danas posjetio Mauzolej Jaser Arafat, te položio vijenac na spomenik Jaseru Arafatu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.