Radulović: Za poglavlje 27 imamo podršku većine zemalja EU
Saša Radulović

Zeleno svjetlo

Radulović: Za poglavlje 27 imamo podršku većine zemalja EU

Veliki broj evropskih zemalja dao je zeleno svjetlo za otvaranje poglavlja 27, koje se odnosi na životnu sredinu i klimatske promjene, kazao je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i pregovarač za poglavlje 27, Saša Radulović.

"Sa neskrivenim optimizmom očekujemo da se do kraja godine, odnosno za vrijeme austrijskog predsjedavanja počne sa pregovorima", kazao je Radulović za Pobjedu.

On očekuje da će kroz intenzivnu međunarodnu komunikaciju na diplomatskoj ravni obezbijediti podršku za pregovaračku poziciju svih zemalja članica.

“Istovremeno ističem da je crnogorska administracija svoj dio posla obavila u skladu sa planiranom dinamikom, tj. da smo našu usaglašenu pregovaračku poziciju predali 6. februara. Napominjemo da je pristupanje, prema našem mišljenju, politički proces par ekselans, a svi naši evropski partneri u svakodnevnim komunikacijama ističu da je Crna Gora front-runner u procesu integracija”, kaže Radulović.

Uvjeren je da će do otpočinjanja pregovora pružiti dodatne dokaze kredibilnosti, tako što će na terenu da sprovede sve aktivnosti u kvalitetu i roku koje su definisali kroz pregovaračku poziciju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.