Partnerska saradnja CG i EU potvrđena otvaranjem poglavlja 17
Sa sastanka

Sastanak Đukanović i Orav

Partnerska saradnja CG i EU potvrđena otvaranjem poglavlja 17

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je šefa delegacije EU u Podgorici Aiva Orava.

Crna Gora i Evropska Unija imaju izuzetno dobru, partnersku saradnju, što je potvrđeno i nedavnim otvaranjem poglavlja 17-ekonomska i monetarna unija, ukupno 31. u pregovaračkom procesu, ocijenili su Đukanović i Orav.

Šef delegacije EU u Podgorici je istakao da je to i pokazatelj liderske pozicije Crne Gore u tom procesu.

Predsjednik Đukanović je naglasio da je  usvajanje evropskog sistema vrijednosti strateški cilj Crne Gore kojem je država u potpunosti posvećena.

"Put do tog cilja vodi nas, kroz nastavak i dalje dinamiziranje reformi, brži ekonomski razvoj i izgradnju institucija u interesu boljeg kvaliteta života građana", kazao je Đukanović.

Sagovornici su pozdravili odluku dijela opozicije da svoje djelovanje nastavi u  institucijama sistema, uz uvjerenje da je dijalog najoptimalniji izbor za sve političke subjekte. Kao lider vodeće partije, predsjednik Đukanović je izrazio spremnost da i u toj ulozi pruži doprinos u tom pravcu.

Đukanović i Orav izrazili su opredjeljenje za dalju konstruktivnu partnersku saradnju, kako bi Crna Gora na najbolji način odgovorila izazovima na putu do punopravnog članstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.