Uhapšeni Beranci osumnjičeni za pokušaj ubistva Šuntića
Ilustracija

Uhapšeni Beranci osumnjičeni za pokušaj ubistva Šuntića

Beranska policija uhapsila je danas M.Z. i R.Đ. iz Berana zbog sumnje da su 10. juna pokušali da ubiju sugrađanina Edina Šuntića.

Osumnjičeni su već privedeni tužiocu. Prilikom privođenja M.Z. je pokušao da pobjegne, ali su ga policajci sustigli.

Njima se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U tom događaju nije povrijeđeno nijedno lice.

"Kriminalistička obrada i prikupljeni materijalni dokazi naime ukazuju na sumnju da su M.Z. i R.Đ, 10.06.2018. godine oko 20,10 časova, počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret na način što su, u Polimskoj ulici u Beranama, na motoru – skuteru kojim je upravljao R.Đ. dok se iza njega kao saputnik nalazio M.Z, prvo prošli pored vozila "VW Golf V" koje je bilo parkirano ispred pekare, a potom se polukružno okrenuli i prišli iz istog pravca ovom vozilu u kojem se nalazio E.Š. i zatim pokušali da ga ubiju. Oni su, kako se sumnja, pokušali da ga liše života na način što je M.Z. tom prilikom iz vatrenog oružja – pištolja ispalio više hitaca u pravcu vozila E.Š, dok je R.Đ. upravljao skuterom. E.Š. je pokrenuo vozilo i skrenuo desno u drugu ulicu, dok su ga ova dva lica, sumnja se, pratila na skuteru i dalje pokušavajući da ga liše života na opisani način. U jednom trenutku E.Š. je uspio da im pobjegne nakon čega je prijavio događaj CB Berane", saopšteno je iz policije.

Podsjećaju kako su službenici beranske policije, od momenta prijave događaja, intenzivno radili na identifikovanju počinilaca i na osnovu operativnog rada, kao i materijalnih dokaza, došli su do podataka da je riječ o M.Z. i R.Đ. 

"Oni su danas, shodno nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, lišeni slobode, zbog osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Prilikom lišenja slobode M.Z. od njega su oduzete određene stvari koje će biti predmet vještačenja. M.Z. je takođe, nakon privođenja u prostorije CB Berane, pokušao da pobjegne u momentu kada mu je saopšteno da će biti lišen slobode, ali su ga policijski službenici sustigli i lišili ga slobode. Osumnjičeni M.Z. i R.Đ. su uz posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog izvršioca, već privedeni državom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela", navode u Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.