U bjelopoljskoj OŠ
OBJEKAT OŠ ”NEDAKUSI” SA RADOM POČEO 1999. GODINE/ MILOVAN NOVOVIĆ

U bjelopoljskoj OŠ "Nedakusi‘‘ ove školske godine upisano 15 đaka prvaka

Osnovna škola "Nedakusi" u istimenom bjelopoljskom naselju, sa radom je počela prije više od dvije decenije, ali tradicija prosvetiteljstva na ovom području datira još od 1922. godine.

Direktor vaspitno-obrazovne ustanove "Nedakusi" Mirko Damjanović kaže da je u to vrijeme osnovna škola u Nedakusima radila kao Područno odjeljenje gradske Osnovne škole "Dušan Korać".

– Staro zdanje škole izgradnjom magistrale i pruge postalo je nesigurno za djecu, te je 1998. godine inicirana izgradnja nove školske zgrade, u ovom inače veoma frekventnom naselju, koja je završena za nešto više od godinu i useljena 1999. godine, a već 2000. godine postaje pravni subjekt i dobija naziv OŠ "Nedakusi" po naselju u kojem se nalazi – pojašnjava Damjanović.

On ističe da Osnovna škola "Nedakusi" ima ukupno 27 zaposlenih i 163 upisanih učenika. Kaže da broj učenika zadnjih godina u padu, što je evidentan problem skoro svih škola na sjeveru zemlje.

– Ove školske godine imamo svega 15 upisanih đaka prvaka, što je veoma mali broj. Ipak nadamo se da će se stanje promijeni na bolje, odnosno da ćemo u godinama red nama imati više đaka prvaka - kaže Damjanović i podsjeća na podatak da je u prvoj godini rada škole u Nedakusima, školske 1999/ 2000 godine, nastavu pohađalo 345 učenika.

Damjanović ističe da je školski objekat relativno nov, ali naglašava da uvijek treba raditi na poboljšanju uslova kako infrastrukturnih tako i metodičkih. Dodaje da su, zahvaljujući Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, dobili novu opremu za učionice koja se sastoji od kompjutera, projektora i TV aparata.

– Ono sa čim sam najviše zadovoljan je taj rad u učionici, odnosno neposrednim kontaktom učenik-nastavnik. U našoj školi sada postoji i kombinovani rad sa djecom. Osim toga zadovoljan sam i pokazanim znanjem, jer naša djeca bilježe visoka mjesta na raznim takmičenjima kako iz prirodnih tako i iz društvenih nauka - naglašava Damjanović, prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.