Obavljeno antropometrijsko mjerenje juniorske košarkaške reprezentacije CG

Obavljeno antropometrijsko mjerenje juniorske košarkaške reprezentacije CG

Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su u okviru dijagnostičkog centra kojim Fakultet raspolaže realizovali antropometrijsko mjerenje juniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore.

Ekipa je trenutno u Nikšiću, u okviru priprema za Evropsko Prvenstvo „A“ Divizija koje će biti održano u Rigi, od 29. jula do 6. avgusta.

"Time se nastavilo sa proširenjem baze rezultata antropometrijskog mjerenja vrhunskih sportista. 

Kontrola treniranosti perspektivnih i vrhunskih sportista u cilju unapređenja kvalitetnog i vrhunskog sporta je jedna od najznačajnijih kontinuiranih aktivnosti mladih sportista. Svaki trenažni sistem zahtijeva precizno doziranje, distribuciju i odnos trenažnog opterećenja", saopšteno je iz UCG.

Mjerenja su realizovali doc. dr Milovan Ljubojević, mr Marina Vukotić, mr Ivan Vasiljević i profesorica Gorica Zorić, a stručni štab reprezentacije je dobio uvid u procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i  parametre metabolizma. Osim navedenih parametara, takođe su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela, saopšteno je iz UCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.