Stefanović obišao ranjenog policajca i čestitao mu na hrabrosti
Foto: MUP Srbije

Stefanović obišao ranjenog policajca i čestitao mu na hrabrosti

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je u Kliničkom centru "Niš" policijskog službenika Miloša Miloševića koji je ranjen u subotu uveče prilikom intervencije.

Miloš Milošević je pribranom i brzom reakcijom spriječio muškarca sa automatskom puškom da izvrši daleko teže krivično djelo, navodi se u saopštenju MUP-a.

Stefanović je pohvalio hrabrost Miloševića koji je, kako je rekao, te večeri zaštitio živote mnogih građana i pokazao izuzetnu pribranost i odlučnost.

"Policajac Miloš Milošević reagovao je veoma hrabro, čovjek je goloruk krenuo na cijev oružja i pokazao izvanrednu pribranost i odlučnost u tom momentu i uspio da zaštiti živote drugih ljudi. Hoću da se zahvalim čitavoj patroli koja je te noći učestvovala u izvršenju zadatka, koja je veoma brzo došla na lice mjesta i koja je spriječila izvršioca da ispred prepunog lokala, u kome je bilo više od stotinu ljudi, možda napravi neko teže krivično djelo. Dobro je da niko nije smrtno stradao i da je hrabrom reakcijom pripadnika Ministarstva spriječen težak zločin", rekao je ministar, navodi se u saopštenju.

Stefanović je rekao i da je veoma važno da sudovi i tužilaštvo pokažu odgovornost. 

"Čovjek koji je na ovako težak način ranio policajca i pokušao da ubije druge ljude koji su te noći bili u centru Niša, mora da bude adekvatno kažnjen. Dakle, tražimo maksimalnu kaznu koju zakon predviđa i za pokušaj ubistva i za ilegalno nošenje oružja", naglasio je ministar policije.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova voditi računa o ranjenom kolegi i njegovoj porodici.

"Očekujemo njegov potpuni oporavak i brz povratak u redove policije, ali je ovo prilika da još jednom ukažemo na to koliko je težak posao policajca, možda danas i najteži u Srbiji i koliko svaki izlazak u patrolu, svaki izlazak na izvršenje dužnosti, može da bude opasan i rizičan po njih", objasnio je Stefanović.

Ministar se zahvalio ljekarima iz Kliničkog centra u Nišu koji su, kako je rekao, već u prvim trenucima efikasno i brzo reagovali, tako da su policajac Milošević i svi ostali koji su povrijeđeni, adekvatno zbrinuti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.