Kruzer Horizon prvi put u Baru: Stiglo preko 1 000 putnika
Foto: Jedro.me

Gosti uživali u crnogorskim specijalitetima

Kruzer Horizon prvi put u Baru: Stiglo preko 1 000 putnika

Turistička organizacija opštine Bar je u saradnji sa kompanijom “Port of Adria”, turističkom agencijom “Allegra Montenegro” i Klasterom turizma i kreativne industrije Bar, organizovala svečani doček kruzera “Horizon” španske kompanije Pullmantur, koji je prvi put uplovio u Bar.

Kruzer je doveo 1.352 putnika, većinom sa španskog govornog područja, sa 612 članova posade, piše portal Jedro.me.

Uz tradicionalan doček koji je priredila TO Bar, svi gosti sa kruzera mogli su da uživaju u crnogorskim specijalitetima: domaćim priganicama, siru, medu, crmničkom vinu i rakiji. Za sve goste FA “Rumija” je izveo prigodan program, koji je naišao na veliko oduševljenje svih turista, a jedan dio im se pridružio da zajedno odigra crnogorsko kolo.

Na šetalištu, u blizini “Nultog kilometra“ bio je postavljen i info pult Turističke organizacije Bar na kojem su turisti mogli dobiti informacije, mape grada kao i propagandni materijal barske opštine. Ono što je interersantno jeste da su turisti sa kruzera bili dobro pripremljeni i tražili su konkretne informacije o posjeti najznačajnijim kulturno istoriskim spomenicima ali i da probaju tradicionalne crnogorske i barske specijalitete.

Iz TO Bar su najavili da će u narednom periodu periodu podržati dolazak kruzera, sve sa ciljem da barsku opštinu predstave što većem broju turista kako bi se upoznali sa bogatom ponudom tog grada.

"Raduje nas što sve veći broj turista sa kruzera želi da posjeti područje Skadarskog jezera, da krstari jezerom, posjeti crmničke podrume vina i uživa u netaknutoj prirodi", saopšteno je iz TO Bar.

Na brodu je organizovana i svečana razmjena plaketa od strane predstavnika agenta broda Boka Adriatic Bijela, čijim posredstvom je i uplovio španski brod kao i predstavnika kompanije AD Port of Adria. Svečanoj ceremoniji je prisustvovao i dr. Zoran Srzentić, predsjednik Opštine Bar kao i predstavnici Turističke organizacije Bar.

Predsjednik Opštine Bar je izrazio zadovoljstvo da je Bar i ove godine kruzing destinacija, a brod “Horizon” koji je u Baru po prvi put doveo oko 1300 putnika i preko 600 članova posade, znak je da će i ova sezona biti uspješna. Poželio je dobrodošlicu putnicima i članovima posade, sa željom da ponesu lijepe utiske iz Bara i da se ponovo vrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.