Istražuje se čija je likvidacija pripremana na Cetinju
ilustracija

Okršaj kriminalnih klanova

Istražuje se čija je likvidacija pripremana na Cetinju

Istražitelji provjeravaju čiji su „hekler-koh“, oružje i silikonska maska, koje je početkom maja pronašla sobarica u hotelu „Grand“ na Cetinju.

Više državno tužilaštvo formiralo je predmet i saslušalo je više osoba, ali niko nije zadržan. Istražitelji su sigurni da se radi o planiranju likvidacije, u nastavku surovih obračuna dva zaraćena kotorska klana.

Hekler sa municijom i maskom od silikona pronašla je sobarica, ispod kreveta. Našla je torbu u kojoj je bila automatska puška „heklerkoh“ sa prigušivačem, veća količina municije za tu pušku i silikonska maska.  

Na osnovu operativnih saznanja istražitelja, ubistvo su planirale bezbjednosno interesantne osobe sa Cetinja, koje su bliske jednoj kriminalnoj grupi iz Kotora. Meta je trebalo da bude osoba iz suprotstavljenog klana. 

O događaju je prvo obaviješteno cetinjsko tužilaštvo, koje je potom alarmiralo Specijalno tužilaštvo, jer je moguće da se radi o pripremanju krivičnog djela iz njihove nadležnosti. Međutim, na kraju je predmet pripao podgoričkom Višem državnom tužilaštvu.

Ubrzo nakon pronalaska heklera, istražitelji su se suočili sa novim mafijaškim obračunom. Na Starom aerodromu, 21. maja ubijen je vlasnik diskoteke „Bigl“ Miodrag Migi Kruščić, koji je bio blizak sa „škaljarcima“.  

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.