Bogdanović: Vlada će pružiti podršku sanaciji izgorjele RTV Pjevlja
Foto: Gov.me

Omogućiće da u budućnosti bude još kvalitetniji servis

Bogdanović: Vlada će pružiti podršku sanaciji izgorjele RTV Pjevlja

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović izjavio je danas u Pljevljima da će Vlada Crne Gore pružiti podršku Opštini Pljevlja pri sanaciji Radio televizije Pjevlja čije su prostorije u potpunosti uništene u požaru.

Ministar Bogdanović i predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić razgovarali su danas u Pljevljima o konkretnim aktivnostima na sanaciji štete koja je izazvana požarom, koji je u ranim jutarnjim satima izbio u prostorijama RTV Pljevlja.
GetImage1

Bogdanović je izrazio iskreno žaljenje zbog požara u kojem su uništene prostorije i oprema RTV Pljevlja, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Ministar je istakao i da je ovim nemilim događajem pričinjena veika materijalna šteta, ali da je najvažnije da u požaru nije bilo ljudskih žrtava i povrijeđenih.

“Vlada Crne Gore će obezbijediti hitnu interventnu pomoć, kako bi pomogla saniranje štete i obnavljanje RTV Pljevlja i omogućila da ovaj medij u budućnosti bude još kvalitetniji servis građana Pljevalja” istakao je ministar Bogdanović.

GetImage7

On je istakao da vjeruje da će nadležni organi utvrditi uzrok požara, bilo da su u pitanju instalacije, požar ili iskre iz spoljašnjosti i da će shodno tome biti preduzete odgovarajuće mjere i utvrđeni dalji koraci na sanaciji objekta u kome se nalazi i funskcioniše nekoliko društveno-političkih organizacija i državnih ustanova. 

 Bogdanović je dodao i da je izuzetno važno što su u ovakvoj situaciji Pljevlja pokazala solidarnost, pa će uz Opštinu Pljevlja sanaciju štete podržati i nekoliko privrednih društava iz ove Opštine, koja su već ponudila pomoć. 

GetImage6

Ministar  je podsjetio da je pravo na informisanost jedno od osnovih ljudskih prava, ali i istakao značaj lokalnih medija za društvo, te dodao da u skladu sa tim svi moramo dati svoj doprinos kako bi RTV Pljevlja nastavila da funkcionišu u punom kapacitetu i nastavila da budu jedan od najznačajnijh lokalnih medijskih servisa na sjeveru.

"Država će sasvim sigurno pokazati odgovoran odnos", naglasio je Bogdanović.

I ministar zdravlja Kenan Hrapović obišao je danas objekat RTV Pljevlja i tom prilikom izrazio žaljenje zbog toga što su prostorije pljevaljskog Radija i televizije uništene, ali i istakao da je najvažnije što nije bilo žrtava i povrijeđenih. Ujedno je kazao da su u istoj zgradi i prostorije laboratorije Doma zdravlja i filijala Fonda za zdravstveno osiguranje, ali da nije bilo oštećenja u njima i da će se aktivnosti u njima obavljati normalno, kao i do sada.

hrapovic

Direktor Agencije za elektronske medije Abaz Beli Džafić istakao je da će Agencija pružiti podršku kako bi ovi mediji što prije nastavili sa radom, ali i to da očekuje solidarnost donatora i drugih elektronskih medija pri sanaciji štete.

Predsjednik Opštine Đačić je informisao ministra Bogdanovića da je Opština Pljevlja već obezbijedila prostorije u Akademskom centru, u kojima će RTV Pljevlja nastaviti svoj rad, a koje su Ministar i Predsjednik Opštine obišli nakon razgovora. 

Bogdanović je danas obišao i rekonstruisani Dom kulture Pljevlja, koji će biti svečano otvoren do kraja ove sedmice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.