Udes na treningu Formule 1: Bolid se raspao od udara

Udes na treningu Formule 1: Bolid se raspao od udara

Ove nedjelje na stazi Catalunya vozi se peta trka sezone Formule 1.

Na trećem treningu uoči Velike nagrade Španije dominirao je Mercedes, ali u prvom planu je bilo izlijetanje Brandona Hartleyja nakon čega je trening prekinut i bolidi se više nisu vraćali na stazu.

Novozelanđanin je sa svojim Toro Rossom izletio i udario u zaštitnu ogradu u krivini broj devet. Izgledalo je strašno, odmah je stavljena crvena zastava koja označava prekid treninga, a Hartley je uspio sam izaći iz bolida.

Iza Hartleyja stazom je jurio Sebastian Vettel koji je preko radio veze odmah pitao mehaničare Ferrarija: "Je li sve OK?"

Za svaki slučaj, zbog predostrožnosti, Hartley je odvezen u zdravstveni centar na preglede.

Nešto kasnije stigla je vijest kako je s 28-godišnjim Novozelanđaninom sve u redu i on će, po svemu sudeći, moći nastupiti na nedjeljnoj trci.

Ali, veliko je pitanje što će biti s njegovim bolidom koji se u trenutku dok ga je dizalica dizala, bukvalno raspao.

Inače, Hartleyju je ovo prva prava sezona u Formuli 1. Debitovao je na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi SAD-a u Austinu, a ukupno je odvozio osam trka i na onoj posljednjoj, Velikoj nagradi Azerbajdžana, osvojio jedini bod.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.