Evo ko će sljedeći umrijeti u Igri prijestola
Igra prijestola

Vještačkom inteligencijom došli do rezultata

Evo ko će sljedeći umrijeti u Igri prijestola

HBO još uvijek nije zvanično potvrdio termin posljednje sezone Igre prijestola, ali sve je izvjesnije da će to biti na proljeće 2019. godine. Do tada, prepušteni ste sami sebi, svojim teorijama i razmišljanjima.

Naučnik Tejlor Larkin koji radi za kompaniju Data Robot je angažovao vještačku inteligenciju koja mu je pomogla u predviđanju smrti glavnih aktera do kraja serije.

Odnosno, kolika je vjerovatnoća da će likovi umrijeti u posljednjoj sezoni. Za predviđanje je napravio algoritam na osnovu karakteristika preko 2.000 karaktera u knjigama Džordž RR Martina.

Faktori su godine, pol, kuća, plemenski status…

I onda je prepustio svojim robotima da urade analizu.

Stvari nijesu baš sjajne, mada dobra je stvar što Džon Snou ima šansu da preživi. Što naravno ništa ne znači.

Evo cijele liste:

Daeneris Targarijan – 83.77%
Džejmi Lanister – 72.91%
Tirion Lanister – 70.76%
Bren Stark – 66.02%
Sersi Lanister – 60.39%
Džon Snou – 58.99%
Euron Grejdžoj – 54.95%
Sansa Stark – 50.28%
Arija Stark – 49.04%
Gendri – 39.87%

Izvor: Domino magazin

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.