Šehović: Djeca u Bijelom Polju zaslužuju da borave u kvalitetnijem i pristojnijem ambijentu
Šehović, foto:Kodex

Uložiće milione u vaspitno-obrazovne ustanove

Šehović: Djeca u Bijelom Polju zaslužuju da borave u kvalitetnijem i pristojnijem ambijentu

Ministar prosvjete Damir Šehović danas je u sklopu posjete Bijelom Polju sa čelnim ljudima Opštine i vaspitno obrazovnih ustanova razgovarao o uslovima u kojim borave djece te o prioritetnim ulaganjima u infrastrukturu tih objekata kako bi se poboljšao ambijent u kojem djeca borave a sve u korist znanja.

Šehović je kazao da će se u Bijelom Polju u narednom period uložiti milioni u institucije obrazovanja.

-Tender za izgradnju OŠ ,,Dušan Korać“ zajedno sa Muzičkom školom raspisan je prethodnih mjeseci. Riječ je o projektu vrijednosti  5 miliona eura. Narednih dana nas očekuje izbor izvođača radova, ukoliko ne bude žalbi, projekat će biti završen u periodu od 18 mjeseci. Eventualno za koji mjesec više možemo očekivati novu modernu vaspitno-obrazovnu ustanovu u liku nove OŠ Dušan Korać zajedno sa Muzičkom školom", istakao je ministar prosvjete.

319570758373468831414256631560862303780864n

Sa sastanka, foto:Ministarstvo prosvjete

 

Prema njegovim riječima, u razgovoru sa čelnim ljudima lokalne uprave dogovorena su kao prioritetna i ulaganja u OŠ "Marko Miljanov".

“Narednih dana nas očekuje raspisivanje javnog poziva za fiskulturnu salu  kao i uređenje toaleta a nakon toga po prioritetima koji budu definisani ulaganja i u ostalu infrastrukturu u pomenutoj školi. Cijenimo da djeca u Bijelom Polju zaslužuju da borave u kvalitetnijem i pristojnijem ambijentu nego što je to trenutno", rekao je resorni ministar.

P1020207Foto:Kodex

 

On je naveo i da je tokom razgovora sa direktorima vaspitno obrazovnih ustanova, zaključeno da je u Bijelom Polju potrebno izgraditi nekoliko sportskih dvorana, oko čega će tek analizirati prispjele zahtjeve i nakon što budu utvrđeni prioritete pristupiti realizaciji.

Jedna od tema tokom današnjih razgovora bila je i problematika koja se odnosi na visokoškolske ustanove. Zaključeno je da Bijelo Polje mora biti  univerzitetski grad. Trenutno u Bijelom Polju studira oko 400 studenata.

"Naše opredjeljenje je da, postojeće studijske programe visokoobrazovnih ustanova dodatno afirmišemo, kao i da otvaramo nove studijske programe, kako bi Bijelo Polje bilo ne samo administrativni, ekonomski, već i centar visokog obrazovanja na sjeveru Crne Gore", poručio je Šehović.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je poručio da će se još dinamičnije nastaviti investiciona aktivnost kakva je bila i u prethodnom periodu i to još intenzivnijom dinamikom.

smolovickodexSmolović, foto:Kodex

-Mi smo danas sagledali sve aspekte obrazovanja u Bijelom Polju, počev od predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokoškolskog. Napravili smo plan rada na dodatnom razvoju kapaciteta, sigurni smo  da će Bijelo Polje u narednom periodu pružati onaj kvalitet u obrazovnom procesu kakav pružaju evropski gradovi", naglasio je Smolović.

Ministar prosvjete i gradonačelnik Smolović prisustvovali su i svečanosti povodom 70 godina JPU ,,Dušo Basekić“.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.