Pojačana kontrola policije uoči sezone
Ilustracija

Vozači da poštuju saobraćajne propise

Pojačana kontrola policije uoči sezone

Kolone automobila na našim putevima uobičajene su tokom ljetnje sezone, no gužve su primjetne već i u ovom periodu. Iz Uprave policije savjetuju da zbog pojačane frekvencije saobraćaja vozači strogo poštuju saobraćajne propise. Najavljuju i pojačane kontrole.

Pred nama je ljetnja turistička sezona, a gužve su već na putevima. No još veće se tek očekuju

Rukovodilac grupe policije za bezbjednost saobraćaja, Milika Perović, kazao je za Rtcg da na magistralnom pravcu Podgorica-Kolašin, u julu i avgustu, imamo frekvenciju saobraćaja koja je sedam puta veća nego u februaru ili martu.

Kaže da će na tom dijelu biti pojačano prisustvo saobraćajne policije. Predviđeno je postavljanje stacionarnih videosistema, ali kako kaže Perović, ni to nije apsolutni garant sigurnosti na našim putevima.

"Svaka dionica na magistrlnom putnom pravcu je potencijalna crna tačka, ukoliko učesnik u saobraćaju ne prilaghodi brzinu kretanja svog vozila uslovima i stanju puta", rekao je Perović.

Podsjećamo, u prošloj godini na putevima je poginulo više od 60 osoba, a zbog dobro poznatih uzroka.

"Prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naselju i van naseljenog mjesta, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i nedozvoljeno preticanje kolone vozila", rekao je Perović.

On je najavio da će pod posebnom kontrolom biti putni pravci prema primorskim opštinama. sa jasnim ciljem, da bi se osigurala bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, kažnjavanjem onih koji ugrožavaju sebe i druge.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.