Fejzić: Poboljšati status mladih i podstaći ih na aktivizam
Foto: SD

Fejzić: Poboljšati status mladih i podstaći ih na aktivizam

Omladina Socijaldemokrata Rožaje izražava zabrinutost zbog nezadovoljavajućeg položaja mladih u našoj opštini prouzrokovanog nedostatkom mehanizama koji podstiču aktivizam kod omladine i usmjeravaju mlade na društveno korisno djelovanje i samonapredovanje, saopštio je Ermin Fejzić, član Predsjedništva te partije.

"Smatramo da manjak kulturnih dešavanja, nedovoljno edukativno-zabavnog sadržaja, podsticanja sportskih aktivnosti i osnaživanja klubova i organizacija kojima su mladi ciljna grupa dovodi do toga da mladi prepušteni monotonoj svakodnevici sve više pribjegavaju delikventskom ponašanju, odaju se porocima, a veoma često i napuštaju našu opštinu", dodaje on.

Prema njegovim riječima, i pored toga što su mladi u velikom broju nezaposleni i nemotivisani da rade i stvaraju, oni nailaze na nejednake šanse u svim sferama društvenog života. 

"Dokaz da je takav položaj mladih najvećim dijelom rezultat lošeg rada i nebrige lokalne samouprave za ovu populaciju je i nepostojanje Sekretarijata posvećenog konkretno mladima, nedovoljna izdvajanja za omladinske organizacije i projekte kojima bi se rješavali ovi problemi, te opstruiranje rada određenih kulturnih društava koja okupljaju veliki broj mladih ljudi, ali i to što se mladim talentima ne posvećuje dovoljna pažnja, niti bivaju na adekvatan način nagrađeni za izvanredna postignuća", rekao je Fejzić.

Kako dodaje, mnogo je uzroka i posljedica, a sve manje mladih koji su još uvijek spremni da se izbore za bolje pozicioniranje i ostanak u svom zavičaju, pa je shodno tome sve manje i vremena.

"Zato Omladina Socijaldemokrata ne želi da gubi vrijeme, mi upozoravamo i stavljamo poseban akcenat na prethodno pomenute probleme. Ovoj problematici pridajemo veliki značaj i želimo da se što prije uhvatimo u koštac sa svim ovim izazovima. Među nama se nalaze hrabri i preduzimljivi ljudi, koji žele da na bolje mijenjaju stanje u našoj opštini. Na predstojećim lokalnim izborima očekujemo podršku naših sugrađana, jer je to jedina prilika da se popravi društveni položaj velikog broja naših vršnjaka, što će uvjereni smo i doprinijeti sveukupnom razvoju Rožaja", zaključuje Fejzić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.